Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken Sedef Kabaş ve Metaverse talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK toplantısında, kendisine hakaret eden gazeteci Sedef Kabaş'la ilgili yürütülen yargı sürecinin takip edilmesi ve son dönemlerde gündemden düşmeyen kurgusal evren Metaverse'ün incelenmesiyle ilgili talimat verdi.

GİRİŞ 26.01.2022 07:05 GÜNCELLEME 26.01.2022 09:23
Bu Habere 190 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK toplantısında gündeme dair konular ele alındı. Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanan Sedef Kabaş'la ilgili sosyal medyadan atılan tweet'ler de masaya yatırıldı.

"GÜNDEM BELİRLEMEDE GÜZEL BİR İVME YAKALADIK"

Twitter'dan Kabaş'la ilgili açılan etiketle 380 bin tweet atıldığı ve bu tweet'lerin 18 milyon kez görüntülendiği bilgisi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu rakamlarla ilgili "Gündem belirleme konusunda güzel bir ivme yakaladık. Bunu devam ettirelim" ifadelerini kullandığı belirtildi.

"KABAŞ'IN YARGI SÜRECİNİ TAKİP EDİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıca kurmaylarına, Sedef Kabaş'la ilgili yürütülen yargı sürecinin takip edilmesi konusunda talimat verdiği kaydedildi.

Sedef Kabaş

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "METAVERSE" TALİMATI

Öte yandan, toplantıda AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri de Metaverse ile ilgili bir sunum yaptı.

Sunumda Twitter, Instagram ve Facebook gibi birçok sosyal medyanın yakında bu dünyaya taşınabileceği, kripto paranın da Metaverse ile bağlantılı olduğu aktarıldı.

Parti kurmayları "Gelişmeleri takip etmemiz lazım. Temkinli davranmalıyız. Bu alandaki gelişmelerde öncü de olmamız gerekiyor. Ancak, bizim burada yapacağımız her şey o dünyanın ticarileşmiş kısmını meşrulaştırmaya dönük de olabilir. Ona da dikkat etmemiz gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Metaverse ile ilgili "Hassas bir konu. İyi ve titiz bir çalışma yapın. Konuyla ilgili alanında uzman isimlerin katıldığı bir çalıştay düzenleyin" dediği öğrenildi.

AKSU'NUN ŞARKI SÖZLERİ DE TOPLANTIDA KONUŞULDU

Öte yandan, sanatçı Sezen Aksu'nun 5 yıl önce yazdığı ve tepki toplayan şarkı sözleri hakkında yapılan açıklamalar da toplantının diğer gündem başlığı oldu.

Bazı kurmayların Kabaş ile Aksu olayının aynı zamana denk geldiğini söyleyip Kabaş'a gereken tepkinin verildiğini ancak Aksu'ya gösterilen tepkinin fazla olduğunu dile getirdiler. "Sedef Kabaş ile ilgili gereken tepki her mecrada verilmeli. Ama Sezen Aksu farklı bir konu. Çözüm sürecinde destek vermiş, toplumda sevilen bir sanatçı" yorumu yapıldı.

Erdoğan'dan Omicron varyantı ve Sezen Aksu'nun şarkısına ilişkin önemli açıklamalarErdoğan'dan Sezen Aksu açıklaması: Hz. Adem ve Hz. Havva'ya uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir

Sezen Aksu özür dilemek yerine meydan okudu! Pişkin açıklamaSezen Aksu özür dilemek yerine meydan okudu! Pişkin açıklama

Bazı kurmaylar, Aksu konusunda muhakkak bir açıklama yapılması gerekiyorsa bunu ağırlıklı olarak ilgili makamların ve kurmayların yapması gerektiğini savundular.

Bir kurmayın da Sezen Aksu'nun tepki gösterilen şarkı sözlerinin 5 yıl önce yazıldığını hatırlatarak, şarkının sözlerinin anlamını anlattığı öğrenildi.

Eleştiri ve yorumları dinleyen Erdoğan'ın "Siz konuşun tabii; bana bırakmayın" değerlendirmesini yaptığı ifade edildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / YENİ ŞAFAK GAZETESİ / HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 190
  • Muslim Brothers 2 yıl önce Şikayet Et
    "METAVERSE" ü fetöcüler işgal etmiş hep, Metaverse Türkiyedeki tüm alanlara kayyum atanmalı.
    Cevapla
  • İSMAİL ASLANTÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna Kadar VATAN Savunacağız Recep Tayyip Erdoğan Önderimiz Gerisi Teferruat Antalya İlimiz'den Şükranlarımız Sunuyoruz 2023 : Akparti Birinci Dereceden Kazanacaktır
    Cevapla
  • Nizam 07 2 yıl önce Şikayet Et
    Antalya Adliyesinde Yoğun Fetöcü Var
    Cevapla
  • RABİÂ AY-YILDIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    *RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÖNDERİMİZ* *************************************** c
    Cevapla
  • MURAT SERDAR 01 2 yıl önce Şikayet Et
    Sedef Hanım Kendine Gel Burası Türkiye Türkiye Geçilmez
    Cevapla
  • Gaziantep Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Akparti ve Milletimize Yapılmış Hakaret Cümlelerini Kendilerine Geri İADE Ediyoruz Cumhur ittifakını Destekliyoruz Recep Tayyip Erdoğan Önderimizle Sonuna Kadar Varız
    Cevapla
  • ABDURRAHMAN DAŞKIN 2 yıl önce Şikayet Et
    ADALET BAKANIMIZ ABDÜLHAMİT YANINIZDAYIZ Bizleri Yıldırmak Yıpratmak İsteyenlere Provagatörlere Fırsat Vermeyiz İtibar Etmeyiniz Bizim Davamız Hak Yoludur Bizim Davamız Vatan Sevdasıdır Bizim Davamız Milletimizin Huzuru Mutluluğu'dur Birileri Milletimizin İstikbaline Göz Dikiyorsa Biz Yakasına Yapışırız Birileri Milletimizin Devletimizin Manevî Değerlerimiz İle Oynuyorsa Elbet Hukuk Önünde Yargılansın Hapise Gitsin Kalbimiz Gönlümüz Birdir Allâha Emanet Olunuz Başkanım Herzaman Yanındayız Devlet Büyüklerimiz Olarak Milletimiz Birlikteyiz 2023 / Akparti Zaferle Kazanacaktır Yüreğimizle İman Cefherimizle VATANI KORUYACAĞIZ Adıyaman Şükranlarımızı Sunuyoruz
    Cevapla
  • Adana Goncagül 2 yıl önce Şikayet Et
    SEDEF Gibi Algılar ile Dolmuş İyi bir İnsan Kalmamış Yazıklar olsun Büyük Şiddet'le Kınıyoruz Akp Hükümetini Her Yerde destekliyoruz
    Cevapla
  • Gaziantep Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Akparti ve Milletimize Yapılmış Hakaret Cümlelerini Kendilerine Geri İADE Ediyoruz Cumhur ittifakını Destekliyoruz Recep Tayyip Erdoğan Önderimizle Sonuna Kadar Varız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak