Danimarka'nın Mali kararı: Askerini çekiyor

Danimarka Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod, Mali'deki askerlerini geri çekeceklerini duyurdu.

Danimarka'nın Mali kararı: Askerini çekiyor
Danimarka'nın Mali kararı: Askerini çekiyor
GİRİŞ 27.01.2022 18:12 GÜNCELLEME 27.01.2022 21:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mali'deki cunta yönetiminin Takuba Görev Gücü kapsamında 18 Ocak'ta konuşlanan Danimarkalı 90 askerin ülkeden ayrılması gerektiği yönünde ikinci uyarısından sonra Danimarka, askerlerini Mali'den çekme kararı aldı.

Mali'nin daveti üzerine orada olduklarını kaydeden Kofod, ''Darbeci generaller, kirli bir siyasi oyunla bize gönderdikleri daveti iptal ettiler. Biz de istişarelerden sonra askerlerimizi Mali'den çekme kararı aldık.'' ifadelerini kullandı.

Mali cunta hükümeti iki gündür arka arkaya yaptığı açıklamada, Takuba Görev Gücü bünyesinde doğudaki Menaka bölgesinde konuşlanan Danimarka askerlerinin "derhal" ülkeden ayrılmasını istemişti.

Danimarka ile askerlerin konuşlanmasına ilişkin ikili anlaşma imzalanmadığı hatırlatılan açıklamada, askerlerin Mali tarafının rızası olmadan bölgeye gönderildiği kaydedilmişti.

Adını Sahel'deki Touareg etnik grubunun kullandığı "Takoba" kılıcından alan Takuba gücünde Fransa, İsveç, Estonya, İtalya, Belçika, Hollanda, Portekiz ve Çekya'dan 500'e yakın asker görev yapıyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Sömürgeciler üşüşmüş..Fakir halkın üstüne kanını emmek için...Sizin gittiğiniz hangi toprakta huzur oldu..Allah lanet etsin hepinizi...
    Cevapla
  • Zalim 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin zalimler beter olsun zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    orda ne arar bunlar yuz askeri ile orda halkin kanini emer orda halk mal yuz yada bin asker bizi nasil konrol eder demiyor
    Cevapla
  • vatandaşım 2 yıl önce Şikayet Et
    90 asker nedir yav tükürseniz boğarsınız niye sömürülmeye ses çıkarmıyorsunuz hey Allahım yaa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi