Yunanistan pişkin savunma...İnkar ettiler: Gerçekle ilgisi yok

Yunanistan'ın geri itmesi sonucu Ege Denizi'nde donarak can veren mülteci göçmenler ile ilgili Atina'dan inkar açıklaması geldi. Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mittarakis göçmenlerin Türkiye'ye itildikleri iddialarını yalanladı.

Yunanistan pişkin savunma...İnkar ettiler: Gerçekle ilgisi yok
Yunanistan pişkin savunma...İnkar ettiler: Gerçekle ilgisi yok
GİRİŞ 03.02.2022 16:38 GÜNCELLEME 03.02.2022 17:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yunanistan yine bir göçmen faciasının faili konumunda. Daha önce kameralar tarafından defalarca kaydedilen ve göçmenlerin Türkiye'ye itilmesi noktasında gerçekleştirdiği şiddet eylemleri AB, BM gibi uluslararası kuruluşlar tarafından tescillenen Yunanistan, 19 kişinin yaşamını yitirdiği faciada sorumluluk kabul etmedi.

"GERÇEKLE İLGİSİ YOK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mültecilerin durumu ile ilgili sosyal medya hesabından görseller paylaşmış ve Yunanistan'ın suçunu adeta gözler önüne sermişti. Yunan bakan herkesin gözü önündeki fotoğrafları hiç utanmadan, sıkılmadan rahatlıkla inkar etti; üstüne Türkiye'yi propaganda yapmakla suçladı:

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mittarakis yaşanan olaydaki Yunanistan'ın sorumluluğunu reddederek paylaşımın gerçekle ilgisi olmadığını savundu.

Mittarakis, "Bu trajik olay meslektaşım Sayın Süleyman Soylu tarafından propaganda amaçlı yayımlanmış olup, gerçekle hiçbir ilgisi yoktur" ifadeleri kullanıldı.

"HİÇBİR DELİL YOK"

Mittarakis, söz konusu göçmenlerin Yunan sınırına ulaştıklarına ya da Yunan unsurları tarafından Türkiye'ye geri itildiklerine dair hiçbir delil olmadığını belirterek, "Türkiye'nin Yunanistan'ı suçlamak yerine göçmenlerle ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesi ve bu tehlikeli yolculukları önlemek için çalışması gerektiğini" söyledi.

 Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mittarakis

Yunanistan'dan gelen pişkin savunmaya Avrupa'dan henüz bir yanıt gelmezken, yaşananlar Atina'nın mülteciler konusundaki insanlık dışı politikasını bir kez daha gözler önüne serdi.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 8
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende Yunanistan a git ozlemisindir ata topraklarini
    Cevapla
  • Murat76 2 yıl önce Şikayet Et
    Karabağda vurulan her bir tankı tv de seyrettik. Uçuralım bir iki iha, sürekli sınırdan kayıt alsın, bir iki tanesini ispatlı yakalasın. O zaman da ünkar etsinler. Ya da sınırda belli başlı noktalara fotokapan yerleştirilsin. Zaman teknoloji çağı, illa ki vardır belki daha teknik bit yöntemi.
    Cevapla
  • !!!!!!!! 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayenizde yakında Türkiye'yi mülteciler yönetecek Yunanistan vatanı için doğru olanı yapıyor
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    kim mülteci kim ensar? suriye ve yünanistanı savaşlamı kaybettik yoksa içimizdeki hain işbirlikçileriylemi?
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sorumluluklarını yerine getirsin derken? Emrinizde uşağın yok senin. Böyle cümleler duydukça neden sınırları tutuyoruz diyorum hep. Bırakalım da bunlar uğraşsın biraz da. O zaman dünya görüntüleri mültecilerin kameralarından görür. Gerçek mi değil mi görürler o zaman
    Cevapla
  • 06 vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi'de inanmamıştır bu açıklamaya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti