DSÖ: Salgın, kabul edilebilir bir final aşamasında

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Avrupa kıtasında pandeminin "kabul edilebilir bir final aşamasına" girdiğini belirterek, Kovid-19 bağlantılı ölümlerdeki artışın durduğunu söyledi.

DSÖ: Salgın, kabul edilebilir bir final aşamasında
DSÖ: Salgın, kabul edilebilir bir final aşamasında
GİRİŞ 04.02.2022 09:13 GÜNCELLEME 04.02.2022 09:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerinde üç faktör nedeniyle Kovid-19 salgının yayılmasının kontrol altına alınması konusunda önemli bir fırsat ortaya çıktığını duyurdu.

SALGINDA OMICRON UMUDU

DSÖ yetkilisi, aşılama ve doğal enfeksiyon nedeniyle yüksek düzeyde bağışıklık oranı, virüsün daha sıcak havalarda daha az yayılma eğilimi ile hava durumu ve son olarak Omicron varyantının daha az tehlikeli olması itibarıyla salgının kontrol altına alınma şansının arttığı mesajını verdi.

Kluge, "Bu daha yüksek koruma dönemi, bize kalıcı barış getirebilecek bir ateşkes olarak görülmeli" ifadesini kullandı.

Avrupa’da kış mevsiminin bitmesiyle virüsün ilkbaharda yayılma hızının düşeceğini kaydeden Kluge, kışa oranla ilkbaharda daha az sıkıntı yaşanacağı müjdesini verdi.

Omicron dışındaki yeni varyantların ortaya çıkabileceği uyarısını yineleyen Kluge, kamu sağlığının güçlendirilmesi ve kararlı aşılama kampanyasının sürdürülmesi koşuluyla Avrupa'daki sağlık yetkililerinin yeni salgınları kontrol altında tutabileceği görüşünü dile getirdi.

Kluge, bununla birlikte Avrupa ülkelerinin kıta dışındaki ülkelerdeki aşılama kampanyalarına da destek vermesinin önemine değindi.

Geçen hafta içinde Avrupa'da 12 milyon vaka ile salgında yeni bir rekora imza atıldığını duyuran Kluge, bununla birlikte hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde önemli artış olmadığını söyledi.

Bilim insanları, dünyanın çoğunluğu aşılanmadığı müddetçe Kovid-19 virüsünün farklı varyantlarda daha bulaşıcı ve öldürücü bir şekilde yayılabileceği uyarısında bulunuyor.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 3
  • Uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    İstedikleri oldu insanlığı bitirdiler ölenler öldü kalanlar kaldı plandemi uşakları Allah mutlak güç sahibidir Rabbim hesabını soracaktır yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır Allah büyüktür
    Cevapla
  • memo can 2 yıl önce Şikayet Et
    almanyada rakamlar aciklandi. devlet 5 milyon insani hastaneye almadi hata hastaneler bos. yataklar bos ve hic bir vakit yogun bakim sykyntisi yoktu bir kac beldede vardi ama ülke genelinde yok. bu büyük bir skandal. korona bahanesiyle insanlarin canlarina kast ettiler. cünkü koronadan dolayi ameliyatlar tedaviler durdurulmustu. hepsi para icin. milletine bakmak istemeyen devlet Almanya vakat maastan tikir tikir her ay en az 200 avro saglik sigortasi aliyor bu paralari. DSÖ ne derse yalan. pandemi diye bir sey yok kardesim.hikaye! fakat alman yeni hükümeti halen tedirgin davrinor halen syky yönetim gibi kurallari uyguluyr. testsiz otobus tramvay ise gidemiyorsunuz.
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni virüsü ne zaman piyasaya süreceklerini açıklamamış mı? Aşı fiyatını da söyleseydi şimdiden.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak