Yunan ve Rumları panik sardı: Türkiye kendi ittifaklarını oluşturuyor!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kendi ittifaklarını oluşturmaya çalıştığı belirtilirken Türkiye-İsrail yakınlaşması nedeniyle Atina ve Rum kesiminin jeopolitik bir depremle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Yunan ve Rumları panik sardı: Türkiye kendi ittifaklarını oluşturuyor!
Yunan ve Rumları panik sardı: Türkiye kendi ittifaklarını oluşturuyor!
GİRİŞ 07.02.2022 06:59 GÜNCELLEME 07.02.2022 06:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye-İsrail ilişkilerini ele alan Yunan basını, "Jeopolitik deprem sürüyor ama Lefkoşa uyuyor" başlıklı bir analiz yazısı yayınladı.

İsrail Cumhurbaşkanı Yitzhak Herzog'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmenin Türkiye ile İsrail'i yakınlaştırmanın ilk adımı olacağı yazılırken, iki ülke arasındaki normalleşmenin Yunanistan ve Rum kesimine etkileri olacağı belirtildi.

İsrail'in Türkiye konusunda Atina ve Lefkoşa'ya güvence verdiği ama bunların inandırıcı olmadığı ifade edildi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kendi ittifaklarını oluşturmaya çalıştığı, Washington'un da Türkiye'yi desteklediği kaydedildi.

AB'nin arkasından olayların takip edilmesinin bir hata olduğunun altını çizen Yunan basını, bölgede yaşanan değişiklikler nedeniyle Atina ve Rum kesiminin jeopolitik bir depremle karşı karşıya olduğu uyarında bulundu.

YORUMLAR 3
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    NİYE OLMASIN????? ABD Pasifikte augus diye bir ittifak kurdu ABD de nato üyesi YANİ ABD aynı anda iki ittifak içinde olabiliyorsa Türkiye'de aynı anda iki ittifak içinde olabilir
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar kafayı yiyeceğine gel Türkiye ile ortak ol sen de kazan. Adil paylaşım ile kazan-kazan. Ama sen istiyorsunki küçücük boyunla herşey benim olsun. Bana bir şey yaparsa abilerin onu döver. Artık kimse güçlüye kılını bile kıpırdatmıyor. Örnek: Ukrayna
    Cevapla
  • Selami Uçar 2 yıl önce Şikayet Et
    Rumlar doğalgazı İsrail' e satacak. Onlar da bizim üzerimizden parası ile transit geçiş yaparak Avrupa' ya satacaklar. Biz de bu sayede Akdeniz' deki doğalgaz ve petrolümüzü kavgasız, gürültüsüz bir şekilde çıkartabileceğiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti