Yunanistan panikte: Çok fazla İHA'ları var, F-16 ve Rafale'lar da çare değil

Türkiye'nin Bayraktar TB-2, ANKA S ve AKINCI ile bölgedeki İHA hakimiyetini çeşitlendirdiğini belirten Yunan basını, bu İHA'larla Rafale veya F-16 kullanarak baş etmenin çok maliyetli olacağı vurgulandı.

Yunanistan panikte: Çok fazla İHA'ları var, F-16 ve Rafale'lar da çare değil
Yunanistan panikte: Çok fazla İHA'ları var, F-16 ve Rafale'lar da çare değil
GİRİŞ 07.02.2022 13:43 GÜNCELLEME 07.02.2022 13:58
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Yunan basınında "Atina, Türk insansız hava araçlarına karşı önlem arıyor" başlıklı analiz yazısı yayımlandı.

"İHA'LARI DURDURACAK YETENEĞE SAHİP DEĞİLİZ"

Atina hükümetinin tehdit olarak gördüğü Türk İHA'larla başa çıkmak için çeşitli yollar aradığı ifade edilirken, Yunanistan'ın Türk İHA'larını engelleyecek yeteneğe sahip olmadığı vurgulandı.

Türkiye'nin Bayraktar TB-2, ANKA S ve AKINCI ile bölgedeki İHA hakimiyetini çeşitlendirdiğine dikkat çekildi.

İHA'ların engellenmesi için gerekli sistemlerin satın alınması aynı zamanda ülkenin uçaksavar şemsiyesinin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

BİR İHA'YI DURDURMAK İÇİN SAVAŞ UÇAĞI KALDIRMAK ÇOK MALİYETLİ

ASDEN Onursal Komutanı Korgeneral Nikos Manolakos'ın "Onlarla nasıl başa çıkacağımızı çok ciddi bir şekilde düşünelim. Ancak İHA'larla uğraşmak için Rafale veya F-16'yı kaldırmamalıyız" açıklamalarına analiz yazısında yer verildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı;

"Atina, Türkiye'nin insansız hava araçlarını durdurmak için bir plan hazırlamalı ve formüle etmelidir. Yunanistan'ı bir İHA'yı düşürmeye zorlamadan (ki bu sadece Türkiye'nin emrindeki yüzlerce İHA'dan birinin kaybolması anlamına gelir) ve büyük olasılıkla olumsuz sonuçlara yol açacak"

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 43
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Saf Yunanlılarrr. Halkının parasını ABD ve Fransa başta sagdan soldan silah alarak "donlarına kadar borçlandılar". Tabancaları var ama " sivrisineklere (Türk SİHA) tabanca ile ateş eden bir durumda kalacaklar"..
    Cevapla
  • Yalnız KURT 2 yıl önce Şikayet Et
    İtaat et,rahat et..
    Cevapla
  • gürhan destan 2 yıl önce Şikayet Et
    YUNANİSTAN SAVAŞA HAZIRLANIYOR ve bu savaş bu sene ve ondan sonrası DÜNYANIN DÜZENİ BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞECEK. hazır mısınız YENİ DÜNYA DÜZENİNE YENİ DÜNYADA KÖTÜLER ÖLECEK. İYİLERDEN BAZILARI KALACAK. bu yazılmış ve haber verilmiş bir haber. kimse kaderi değiştiremez.
    Cevapla
  • Abizer 2 yıl önce Şikayet Et
    Dar zaman da bizim olan güzel yerleri aldınız. Ben adıyaman gibi yer de sen Ege akdeniz kıyıların da fındık kınıyorum ben tutun bulamıyorum revamidir loo
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunanlarda hesap bilen azda olsa akıllı tiplerde var galiba. Aldıkları uçakları uçuramadıktan sonra bu masraf niye. Uçmayan uçaklarla sihaları nasıl yenecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı