Türk SİHA'ları Yunanistan'ın korkulu rüyası oldu: Onlar ile baş etmek zor!

Atina'nın en büyük korkusu haline Türk SİHA'ları ile ilgili itiraf gibi bir açıklama yapıldı. Türk SİHA'larının düşük maliyetli keşif uçuşlarının Yunanistan’ı zorladığı ve F-16’ların kaldırılmasının çok maliyetli olduğu belirtildi.

Türk SİHA'ları Yunanistan'ın korkulu rüyası oldu: Onlar ile baş etmek zor!
Türk SİHA'ları Yunanistan'ın korkulu rüyası oldu: Onlar ile baş etmek zor!
GİRİŞ 03.02.2022 15:03 GÜNCELLEME 03.02.2022 15:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin öz imkanlarıyla yerli ve milli konseptte ürettiği insansız hava araçları, Yunansitan'ın en büyük korkusu haline geldi. Türkiye'nin bölgeyi havadan kontrol altına aldığı SİHA'lar karşısında adeta çaresiz kalan Yunanistan'dan çarpıcı bir itiraf geldi.

İtirafın sahibiyse emekli Hava Korgenerali Evangelos Yeorgusis oldu.

"BAYRAKTAR SİHA'LARI YUNAN SAVUNMASINI SINIYOR"

Emekli korgeneral, Ta Nea gazetesi için "Bayraktar, Yunan savunmasını sınıyor" başlıklı yazı kaleme aldı.

Bayraktar TB2’lerin, Meriç’ten Meis Adası’na kadar gerçekleştirdiği uçuşlara dikkat çekilen yazıda, "Türkiye, orta ve yüksek irtifada, günde ortalama 3-4 uçuş sayesinde düşük bir maliyetle, hem Yunan savaş gemilerinin Ege’deki hareketlerini, hem de adalardaki savunma noktalarımızı izleyebiliyor." denildi.

"CİDDİ BİR BAŞ AĞRISI"

Bu uçuşların Yunan Savunma Bakanlığı için ciddi bir "baş ağrısı" haline geldiği vurgulandı.

Türkiye’nin aynı zamanda, İHA’ların uçuşları sayesinde, Ege ile ilgili tezlerini de Yunanistan’a fiilen hatırlattığı ima edildi.

"YUNANİSTAN'IN BAŞEDEBİLMESİ HİÇ KOLAY DEĞİL"

Yunan F-16’larının maliyeti yüksek olmasına rağmen, Türk SİHA’larını gerektiğinde "tespit" ve "püskürtme" için üslerinden havalanmak zorunda olduğu vurgulandı.

Yazıda Yunanistan’ın bu durum ile baş edebilmesinin hiç de kolay olmadığının altı çizilirken, üstelik Ege’de uçan Türk İHA’larının sayısının ve uçuş saatlerinin artırılması halinde, durumun daha da zorlaşacağına vurgu yapıldı.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Üst akıl ve Batı emperyalizmi Yunanistan'ı "mayın eşeği gibi" önümüze atıyorlar ve devamlı şımartıyorlar.. Sözde Anadoluya yakın adaları silahlandırıp "Adaları anadoluyu saran ahtapotun kolları "haline getirmeye çalışıyorlar. Ama tarih olarak bu ahtapodun kollarının bir bir nasıl kesilip atılacağını hep beraber göreceğiz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması