Yunanistan'dan Türk S/İHA'larına karşı 'Iron Dome' ve 'Drone Dome' hamlesi

Türkiye'nin silahlı/silahsız insansız hava araçlarındaki (S/İHA) üstünlüğünü dert edinen Yunanistan, çözüm arayışında. Yunanistan'ın köklü gazetelerinden Ta Nea, Atina yönetiminin bu konuda İsrail'in kapısını çaldığını ileri sürdü.

Yunanistan'dan Türk S/İHA'larına karşı 'Iron Dome' ve 'Drone Dome' hamlesi
Yunanistan'dan Türk S/İHA'larına karşı 'Iron Dome' ve 'Drone Dome' hamlesi
GİRİŞ 12.02.2022 21:13 GÜNCELLEME 12.02.2022 21:26
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yerli imkanlarla ürettiği S/İHA'lar, savaşların seyrini değiştirdi. Uluslararası basınında da hakkında sık sık haberler yayımladığı Türk SİHA'ları, Yunanistan'ın en büyük endişe kaynaklarından biri.

The Economist: Erdoğan İHA'ları devrimin habercisi olarak görüyorThe Economist: Erdoğan İHA'ları devrimin habercisi olarak görüyor

İKİ FARKLI SİSTEMİ DEĞERLENDİRMEYE ALDILAR

Yunanistan'ın köklü gazetelerinden Ta Nea'da yer alan habere göre Atina, Türkiye'nin İHA'lardaki üstünlüğüne karşı İsrail'den füze ve İHA'lara karşı koruyucu iki farklı sistemi edinme fikrini değerlendiriyor.

İSRAİLLİ BAKANDAN BİLGİ ALDI

Değerlendirilen sistemlerden birinin Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi (Iron Dome), diğerinin "Drone Dome" olduğu belirtilen habere göre, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos'un İsrail ziyaretinde bu sistemler hakkında kendisine bilgi verildi.

"İHA'LARI VE FÜZELERİ DURDURABİLİR"

Haberde, "Drone Dome" sisteminin istenmeyen İHA'ların bağlı oldukları istasyonlarla iletişimini kesebileceği belirtilerek, "Demir Kubbe" sisteminin ise hem İHA, hem de füzelere karşı koruma sağlayabileceği savunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 102
  • Poyrazim59 2 yıl önce Şikayet Et
    Lann yorgo koskaca Rusya bilem basa cikamadi da o ac nefesin ile senmi başa cikacaksin.. Akilsiz yorgo... Ihalarimiz bu kadar teknolojik olarak ilerlemesine emeği gecen herkesten Allah razi olsun..yola devam.. Vatan hainlerimiz Tüm düşmanlarımıza inşallah başlarına her zaman bela olsunlar ...
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail kesinlikle bu sistemi Yunanistana vermez. Türkiye'nin, yanı başındaki bu sistemi çözeceğini ve açığını bulacağını iyi bilirler. Dolayısı ile kendi güvenliklerini riske atmazlar.
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    israilde bir ise yaramayan bu füzeler insansiz Hava aracinimi düsürecekmis ? israil yine birilerine bir seyler kaziklama pesinde galiba buda Yunandan baskasi olamaz. Macron öptü sira simdi israilde . Yunanistan sen gercekten bittin saka maka degil
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    kendilerinin iha/siha yapacak aklı beyni cahil i.neler.
    Cevapla
  • Vatan Sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Yer çekiminin olmadı yüzeye çıkan sihalar yapalım. Bu sihalar içinde aynı alanda,iniş şarj ve hazır kıta olarak bekleyebileceği bir üs yapalım. Yani uzay boşluğunda sihaların bir üssü olsun. Öerneğin uzaydaki uydu gibi,devasal bşr platform ihaların acil durum müdehale istasyonu olsun. Nasıl olsa füze ve iniş için çok enerjiye ihyiyaç olmaz. O mesafeye çıkacak,donanım enerji ve teknoloji yeterli. Yada, uzaydan füze fırlatma istasyonlarıda olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı