Resmen duyurdular: Bayraktar TB2'lerle Rusya'ya yanıt verecekler!

Ukrayna ordusu Türkiye'den alınan SİHA'lar ile 'Rusya'ya cevap tatbikatı' yapacak.

GİRİŞ 08.02.2022 16:40 GÜNCELLEME 08.02.2022 16:54
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Ukrayna ile Rusya arasındaki kriz giderek derinleşiyor. Rus ordusu Perşembe gününden itibaren Avrupa'daki tek müttefiki Belarus'la devasa bir tatbikata girişiyor.

NATO'ya göre, 30 bin Rus askeri Ukrayna'nın kuzeyindeki gövde gösterisinde sahne alacak. Rus ordusu onlarca savaş uçağının yanı sıra İskender füzeleri ve S-400 hava savunma sistemlerini Belarus'a gönderdi.

UKRAYNA ORDUSUNDAN YANIT GECİKMEYECEK!

İşgale karşı hazırlık için sivillere silahlı eğitim veren Ukrayna ordusu, Rusya ve Belarus'a bir tatbikatla yanıt verecek. Aynı gün başlayacak Ukrayna ordusunun tatbikatında Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile ABD'nin gönderdiği Javelin ve İngiltere'nin gönderdiği NLAW tanksavar füzeleri kullanılacak. Ukrayna adına açıklamayı Savunma Bakanı Oleksey Reznikov yerel bir televizyona yaptı.

UKRAYNA TB2 SİHA'LARI RUS AYRILIKÇILARA KARŞ KULLANMIŞTI

Türkiye'den çok sayıda Bayraktar TB2 satın alan Ukrayna, Ekim 2021'de ilk kez SİHA'yı Donbas'taki Rus yanlısı ayrılıkçı milislere karşı kullanmıştı. Bu, aynı zamanda Bayraktar'ın Avrupa'daki ilk taarruzu olma özelliğini taşıyordu. Ukrayna ordusunun söz konusu tarihten bu yana Donbas'ta Rus yanlısı ayrılıkçıları hedef aldığı biliniyor.

TB2'LER RUS MEDYASININ GÜNDEMİNDE

Moskova'da depreme yol açan saldırının ardından Rus medyası Bayraktar TB2'leri onlarca kez haberleştirdi. Ocak ayı sonunda Rus yanlısı ayrılıkçıların Bayraktar TB2'ye karşı Moskova'dan modern silahlar istediği açıklandı. Rus medyası ayrıca, Ukrayna'ya ait Bayraktar TB2 SİHA'larının Karadeniz'de devriye uçuşu yaptığını ve istihbarat topladığını yazdı.

YORUMLAR 52
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna halkı batının sömürgeci güçlerini ve askerlerini silahlarıyla birlikte bir an önce ülkelerinden çıkarmalıdır. Ancak bu şekilde topraklarının daha da bölünmesini engelleyebilir, veya Rusyayı ikna ettiğinde kaybettiği topraklarını yeniden kazanabilir. Rusya'nın bir yanıta 100 yanıtla karşılık verebilecek kapasitesi her zaman vardır.
    Cevapla
  • Ekolayzer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna savasi kazanmanin deyil biraz bedel odetmenin tehdidini yapiyor.kaybedecegini biliyor.30tane siha ile hadi 100tane zirhli vur sonrasi...o sihalarin yoneltigi merkezi vururlar olmadi alirlar.ukraynanin isi zor.tamam abi dese toprak kaybedecek diklense binlerce can ile birlikte toprak kaybedecek.figer ulkelerden mudahale gelirse çin ilede anlasti.nato ve abd bön bön bakacak.
    Cevapla
  • Ukrayna dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna ABD ve avrupaya güvenip gazına gelip hata yaparsa Rusya çok ağır bedel odetir ki güçlü bir ülke ABD ve Avrupa derhal savaşa son verin demekten öteye gideceğini sanmıyorum ki o arada Ukrayna çok büyük darbe alır olan Ukrayna ya olur ABD ve Avrupa ya güven olmaz bı şekilde tansiyon düşürülmeli savaş iyi bir şey değil biz dahil sorunlar yaşarız bölgede siyasi bir çözüm aranmalı diye düşünüyorum
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraine sakin olmali su an savas yok gereksiz yere ortami germemeli nato ya güven olmaz rusya ile ukraine anlasmali Ukraine nato ya girmesede olur türkiye girdide ne oldu nato bos gücsüz devletlere saldirir libya irak afganistan gibi rusyaya karsi tisss diye iner
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    ACELE GİTMEK İSTİYORSANIZ TÜRK HAVA YOLLARI, SEVDİKL ERİNİZE KAVUŞTURUR, ECELE GİTMEK İSTİYORSANIZ, TÜRK SİHA YOLLARI, ÖLMÜŞLERİNİ ZE KAVUŞTURUR, SEÇİM SİZİN HER İKİSİDE UÇURUR ve KAVU ŞTURUR, KAVUŞMAK İSTEDİK LERİNİZİ BEKLETMEYİN.
    Cevapla
  • Komikaze 2 yıl önce Şikayet Et
    Si ha ha ha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...