Die Welt'ten Türk kamikaze İHA'ları analizi: Giderek savaş meydanlarına hakim oluyor

Türk İHA'ların savaşların seyrini değiştirdiğini analiz eden uluslararası basın, Türkiye'nin kamikaze İHA'larına da yer vermeye başladı. Alman medyası bu İHA'lar için, "Savaş meydanlarına giderek daha da hakim oluyor" dedi.

GİRİŞ 09.02.2022 21:32 GÜNCELLEME 09.02.2022 21:35
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayiindeki atılımları, dünyada da büyük ilgi görüyor.

Yerli ve milli olarak geliştirilen Türk SİHA'larının sahada gösterdiği başarılar sonrası çok sayıda ülke, bu askeri araçlara sahip olmak için sıraya girdi.

Dünya basını da Türkiye'nin bu alandaki adımlarını haberleştirmeye devam ediyor.

Son olarak Alman Die Welt medya organı, Türk sürü İHA'larını inceleyerek, bu sistemlerin sınırdışı operasyonlarda kullanıldığına dikkat çekti.

Türkiye'nin KERKES projesi kapsamında geliştirdiği Kargu, Alpagu ve Togan gibi kamikaze İHA'ların çalışma prensiplerinin anlatıldığı videoda, "Yapay zekaya sahip bu  makineler, savaş meydanlarına giderek daha da hakim oluyor" denildi.

Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG'ye düzenlediği son hava operasyonu Kış Kartalı'na da değinilen haberde, örgüte vurulan darbeye dikkat çekildi.

Haberde ayrıca, Türk SİHA'larının Libya'daki harekatları sebebiyle, Rus hava savunma sistemlerinin geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi.

TÜRKİYE'DE STM TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN "KERKES PROJESİ" HAKKINDA, HABER7 OLARAK HAZIRLADIĞIMIZ VİDEOYU İZLEYEBİLİR VE TÜRKİYE'NİN KAMİKAZE İHA'LARI KARGU, ALPAGU VE TOGAN HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • Bahri Bölükbaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    On numara
    Cevapla
  • Bahri Bölükbaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bin yorum size feda olsun ömrümün sonuna kadar size duacıyım sayenizde hakiki Atatürk çü müslüman lar alnı ak oldu gururlandırdınız teşekkürler
    Cevapla
  • düşünen. 2 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah din, vatan, bayrak mukaddesat uğruna kullanılmasında başarılarının devamına dua ederiz.
    Cevapla
  • Recep Duman 2 yıl önce Şikayet Et
    "MİLLET İTTİFAKI" ülke yönetimini devraldığında ilk icraatları bu tür projelerin iptali olacaktır. Bu tür yatırımlar (yollar-hastaneler-havalimanları-savunma...) gereksiz yatırımlar onlara göre.
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanın ölmeden önce 2 saniyesi var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler