BM'den Kays Said'e çağrı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bachelet, Tunus'ta Kays Said tarafından feshedilen Yüksek Yargı Konseyinin yeniden faaliyete geçirilmesi çağrısında bulundu.

BM'den Kays Said'e çağrı
BM'den Kays Said'e çağrı
GİRİŞ 08.02.2022 17:24 GÜNCELLEME 08.02.2022 17:24

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, yaptığı yazılı açıklamada, Tunus Cumhurbaşkanı Said'in 6 Şubat'ta Yüksek Yargı Konseyini feshetme kararı ve konsey üyelerine yönelik internet ortamında gelen tehditlere değindi.

Alınan kararın Tunus'ta hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığını zedelediğini kaydeden Bachelet, "Yüksek Yargı Konseyinin feshedilmesi, Tunus'un uluslararası insan hakları hukuku altındaki sorumluluklarını açık bir şekilde ihlaldir." ifadesini kullandı.

Bachelet, 2016'da kurulan konseyin, ülkede hukukun üstünlüğü açısından büyük bir adım teşkil ettiğine vurgu yaparak "Ülkedeki kanunları uluslararası standartlar uyarınca daha adil kılmak için daha çok şey yapılması gerekiyor fakat bu kararla çok yanlış bir adım atıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Bachelet, konsey çalışanları hakkında internet ortamında nefret söylemi ve tehdit içerikli kampanyaların da yapıldığı bilgisini paylaştı ve güvenlik güçlerinin, konsey çalışanlarının güvenliğini sağlamakla sorumlu olduğunun altını çizdi.

Yüksek Yargı Konseyinin feshedilmesinin, ülkede 25 Temmuz 2021'de parlamentonun feshedilmesiyle başlayan süreci daha kötüye götürdüğüne dikkati çeken Bachelet, Tunus Cumhurbaşkanı Said'e, konseyin işleyişini yeniden sağlama çağrısında bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı