ABD'den İHA hamlesi! 2023 yılına kadar 68 adet tedarik edecekler

ABD Donanması ilk IFC-4 Triton İHA'sını teslim aldı. Donanma, proje kapsamında 2023 yılına kadar toplam 68 adet IFC-4 Triton tedarik etmeyi planlıyor.

GİRİŞ 09.02.2022 08:31 GÜNCELLEME 09.02.2022 10:41
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Amerikan Donanmasının daha uzun süre deniz üstü denetim ve istihbarat kabiliyetlerini arttırabilmek için RQ-4 Global Hawk İHA'sının donanma için özelleştirilmiş modeli olan IFC-4 Triton geliştiriliyordu.

B-8 olarak da bilinen proje ABD donanması için RQ-4 Global Hawk İHA'sının donanma için özelleştirilmiş modelidir. Donanma, proje kapsamında 2023 yılına kadar toplam 68 adet IFC-4 Triton tedarik etmeyi planlıyor. İlk IFC-4 Triton 2022 Şubat ayında Maryland'deki Deniz Hava İstasyonu Patuxent River'da teslim edildi.

IFC-4 Triton İHA'sı RQ-4 Global Hawk'dan farklı olarak; deniz istihbaratı, gözetleme, keşif ve hedefleme ihtiyaçlarını karşılamak için çoklu istihbarat yeteneklerine sahiptir. Ayrıca ek yük, kuş çarpması ve şiddetli rüzgar yüküne karşı koruma için güçlendirilmiş bir gövde ve kuyruk ile buz çözme ve yıldırımdan korunma sistemlerine de sahiptir.

Üreticiye göre, Triton, "Gerektiğinde gemileri ve denizdeki diğer hedefleri daha yakından görebilmek için uçağın sert deniz havası ortamlarında alçalmasına ve yükselmesine izin verme" özelliğine de sahiptir. IFC-4 Triton İHA'sı , 8200 deniz mili operasyonel menzili ile 10 milden daha yüksek irtifalarda bir seferde 24 saat boyunca uçabilir.

KAYNAK: DEFENCETURK
YORUMLAR 13
  • toto 2 yıl önce Şikayet Et
    albayrak bir baksın buna
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sırf ABD reklamı.
    Cevapla
  • Dertli 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar iyiyseler sivilleri vurmadan bir iş başarsınlar ama yok...Her girdikleri yerde hedef gözetmeksizin vuruyorlar çünkü hassas hedef kabiliyetleri zayıf okadar iyi değiller yapay zekaları hantal aynı polisleri gibi direk vur gitsin.
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Açıkçası girdikleri yerlerde siviller umurlarıda değil. Siviller için girmiyorlar, menfaatleri için giriyorlar.
    Cevapla
  • Ahmet Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Burdan sn Bayraktara sesleniyorum karda inebilen gidebilen iha ve sihalar içinde çalışma yapabilirse minnetdarlığım katkat artar.
    Cevapla
  • Baba Korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar 1 sn. lerini bile boşa geçirmiyor. Her alanda yerli üretime geçmek zorundayız. ABD ve AB ambargosu olmasa, savunmada da ithalata devam edecektik. Sadece savunma sanayiyle bitmiyor iş. Bunun kimyası, kozmetiği, tarımı, sanayisi, eğitimi, sağlığı da var. Sadece savunma değil, her gün kullandığımız deterjana, diş macununa milyon dolarlar ödüyoruz. İki tane siha sattık diye yatamayız. Sattığımız adamlar Siha'ya her gün ihtiyaç duymuyor ama deterjanı, diş macununu her ay almak zorunda. Dünyanın en kaliteli fındığı bizde, ama ***utella bizden daha fazla kazanıyor. Siha'dan elde ettiğimiz döviz gelirini ***utella gibi firmalara harcamayalım.
    Cevapla
  • AKINCI KASTAMONU 2 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru kardeşim HAKLISIN HÜKEMETİ MUHALEFETİ HALK KA DESTEK OLUP ÜRETMEK İÇİN PROJE PLAN YAPMAK LAZIM TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYUP DÜNYA YI OKUYUP TAKİP ETMEK GEREKİR !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!