Macron olayı ilk değil! Putin 15 yıl önce de Merkel'e böyle mesaj vermişti

Rus lider Putin, Macron'u ağırladı. Ukrayna-Rusya krizi tırmanırken yapılan görüşmeye, ikilinin oturduğu 5 metrelik masa damga vurdu. Olayın yankıları sürerken, Putin'in 2007'de Merkel'e köpeği Koni ile verdiği mesaj akıllara geldi.

Macron olayı ilk değil! Putin 15 yıl önce de Merkel'e böyle mesaj vermişti
Macron olayı ilk değil! Putin 15 yıl önce de Merkel'e böyle mesaj vermişti
GİRİŞ 09.02.2022 16:40 GÜNCELLEME 09.02.2022 16:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1999 yılından itibaren başbakanlık ve devlet başkanlığı görevlerini farklı dönemlerde üstlenen ve Dünya siyasetinin en önemli aktörlerinden biri olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, önceki gün Moskova'da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u ağırlaması uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

5 metrelik beyaz renkli dev masanın bir ucuna oturan Putin, masanın diğer tarafına ise Macron'u oturtturdu. Toplantının başında uzaktan bir eli cebinde el sallayarak Macron'u selamlayan Putin, görüşme sonrasındaki basın toplantısında da Macron'u beklemeden ayrılarak adeta bir gözdağı verdi.

GEÇMİŞTE DE BENZER HAREKETLERİ VAR

Fakat Putin, kameralar önünde bu tür hareketlere aşina bir karakter. Kariyeri boyunca Rusya siyasetinin en önemli isimlerinden biri olan Putin, geçmişte de dünya liderlerine benzer hareketlerde bulunmuştu. Dünya liderleriyle görüşmesine geç kalmasıyla tanınan Putin'in en çok başını ağrıttığı isim ise Almanya siyasetine damga vuran dönemin başbakanı Angela Merkel oldu.

MERKEL'E KÖPEKLE YAPTIĞI BASKI UNUTULMUYOR

2006'da Merkel'in ilk Moskova ziyaretinde Putin, Almanya Başbakanı'na ufak siyah-beyaz bir pelüş köpek oyuncağı hediye etmişti. O dönemde bu hediye çok dikkat çekmese de bir yıl sonra Merkel'i Soçi'de ağırlayan Putin, kameralar karşısındaki görüşme sırasında köpeğiyle ortaya çıkmıştı. Bu durum, çocukken bir köpek tarafından ısırıldığı için köpeklerden çekinen Merkel için zorlu bir sınava dönüşmüştü.

YORUMLAR 1
  • yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin nabza göre şerbet veriyor makaron sahtekarın önde gideni
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!