Deutsche Welle antisemitizm iddiasıyla 5 Arap gazeteciyi işten çıkardı

Almanya'da devlet destekli medya kuruluşu Deutsche Welle (DW), "antisemitik ifadeler kullandığı" iddiasıyla 5 Arap gazetecinin görevine son verdi.

Deutsche Welle antisemitizm iddiasıyla 5 Arap gazeteciyi işten çıkardı
Deutsche Welle antisemitizm iddiasıyla 5 Arap gazeteciyi işten çıkardı
GİRİŞ 10.02.2022 02:55 GÜNCELLEME 10.02.2022 02:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya'da devlet destekli medya kuruluşu Deutsche Welle (DW) çalışanı Filistinli gazeteci Maram Salim, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, kendisinin de haksız yere işten çıkarıldığını yazdı.

Salim, DW tarafından günah keçisi olarak kullanıldığını belirterek "Benim gönderim hiçbir Yahudi aleyhtarı ifade içermiyordu. Bana karşı atılan keyfi adım kötü niyetli iç çatışmalar ve bir dizi yanlış söylentiden kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

"Avrupa’da ifade özgürlüğü illüzyondur" paylaşımı yaptıktan sonra hakkında soruşturma açıldığını kaydeden Salim, Avrupa’da ifade ve düşünce özgürlüğünün sadece bir vehimden ibaret olduğunu vurguladı.

Salim, mesleğini yaparken Yahudi aleyhtarlığı içeren bir ifade kullanmadığını belirterek DW'ye dava açacağını ifade etti.

DW Genel Müdürü Peter Limbourg, dün düzenlenen basın toplantısında, 5 Arap gazetecinin işten çıkarıldığını, 8 şüpheli hakkında ise incelemenin sürdüğünü doğrulamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • selim ileri 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun gazeteye. hem kalkıp israilin binlerce yıllık topraklarını işgal edeceksin hem de bu arap işgalini meşru gösterip mağduru oynayacaksın! filistinliler de sonuçta suriyelilerin akrabası değil mi? hepsi işgalci bunların
    Cevapla
  • Mardinli Nesrin 2 yıl önce Şikayet Et
    avruda sahte demokrasi vardır. Filistin'de müslümanlar katliama uğruyor. Katliami yapan siyonistleri eleştirmek bile suç
    Cevapla
  • celil 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam aleyhine yazan gazetecilere bir şey yok tabii. iki yüzlü sahtekarlar
    Cevapla
  • ürgüplü 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak bak avrupa ve düşünce özgürlüğü?!!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada