Türk Martha Stewart: 4.5 milyar dolarlık bitcoin vurgunu yapan çift

ABD'de kripto para borsası Bitfinex'in hacklenmesi ve 4.5 milyar dolar değerinde bitcoin çalınmasıyla ilgili iki kişi yakalandı. O şahıslardan biri Heather Morgan çıktı. Genç kadın, Reyhan adını ve "Türk Martha Stewart" lakabını kullanıyor.

Türk Martha Stewart: 4.5 milyar dolarlık bitcoin vurgunu yapan çift
Türk Martha Stewart: 4.5 milyar dolarlık bitcoin vurgunu yapan çift
GİRİŞ 10.02.2022 19:58 GÜNCELLEME 10.02.2022 21:18
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre; Bitfinex'den hacklenen 4.5 milyar dolar değerinde bitcoinle kara para aklama faaliyetleri yürüten iki kişiyi yakalayan FBI ajanları, 3.6 milyar dolardan fazla değer taşıyan çalıntı bitcoin ele geçirdi. Bunun Adalet Bakanlığı'nın bugüne kadar ele geçirdiği en büyük mali varlık olduğuna dikkat çekildi.

Heather Morgan ve eşi Ilya Lichtenstein

SİBER SALDIRI DEĞİL, KARA PARA AKLAMA SUÇLAMASI

Yakalananların New York'ta yaşayan ve özellikle blok zincir teknolojisiyle ilgilenen girişimci-yatırımcı Ilya Lichtenstein (34) ile eşi Heather Morgan (31) olduğu açıklandı. Kripto para cüzdanlarının korunması konusunda danışmanlık da veren çift, siber saldırıya karışmakla değil de kara para aklamak ve ABD'yi dolandırmak için komplo kurmakla suçlandı. İlk etapta Manhattan'da çıkarıldıkları mahkemede kefaletle serbest bırakılarak ev hapsine konuldu.

Heather Morgan

119 BİN 754 BITCOIN NASIL ÇALINDI?

Bitfinex'in hacklenmesi ve 2 binden fazla yetkisiz işlem yapılmasıyla çalınan 119 bin 754 bitcoinin Lichtenstein'ın kontrolündeki dijital bir cüzdana gönderildiği belirtildi. Son 5 yılda, çalınan bitcoinlerin yaklaşık 25 bini karmaşık bir kara para aklama süreci aracılığıyla Lichtenstein'ın cüzdanından transfer edilirken, bir kısmı, Lichtenstein ile Morgan tarafından kontrol edilen finansal hesaplara yatırıldı. Kalan 94 binden fazla çalıntı bitcoin, hack sırasında doğrudan aktarılan ve depo olarak kullanılan cüzdanda kaldı. Mahkemenin Lichtenstein ve Morgan tarafından kontrol edilen çevrimiçi hesaplar için arama yetkisi verdiği federal ajanlar da buradaki 94 binden fazla bitcoine yasalar çerçevesinde el koydu.

Defalarca Türkiye'ye gelmiş

BİNBİR İSMİ VE TÜRKİYE İÇERİKLİ PAYLAŞIMLARI VAR

Bu dümene karışan ikiliden Heather Morgan ise, ara ara Forbes yayınlarında makalesi çıkan girişimci-yatırımcı kişiliğinden ziyade "paraya para demeyen baş belası, ağzı bozuk, müstehcen rap şarkıcısı Razzlekhan" kişiliğiyle önplanda.

Asya ve Ortadoğu dahil 7 farklı ülkede yaşadığını söyleyen genç kadın, kendini "Türk Martha Stewart" veya "Kore'nin Waffle Kraliçesi" gibi lakaplarla da tanımlıyor.

ABD'deki en ünlü iş kadınlarından biri olan Martha Stewart, hisse senedi dolandırıcılığından 5 ay hapis yatmıştı. Kimliğini Facebook hesabında Heather R Morgan, @turkishmarthastewart; Twitter hesabında Heather R Morgan (rzk.eth) ve @HeatherReyhan olarak veren genç kadının Türkiye içerikli paylaşımları var, ama bir dönem Erasmus’la Türkiye’ye gelmek dışında Türkiye bağlantısına işaret eden açıklama yok.

YORUMLAR 12
  • Zafer y 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika kamuoyuna TÜRK ismi üzerinden algı yapmaktan başka bir şey değil TÜRK kelimesi her türlü kötü haberde kullanılarak büyük ve kötü yönlü algı yaratılmak..
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Lichtenstein, isvicre ile avusturya arasinda bir beylik, soyadi lichtenstein olunca acaba isvicrelimi diye düsündüm.
    Cevapla
  • Tito 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sanal paranın ,onu icat edenlerin ve vurgun yapan eziklerin şerrinden bizi. E evlatlarımızı korusun
    Cevapla
  • Kul 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • MURAT 2 yıl önce Şikayet Et
    İSME BAKK DİLEGE BAK. "İLK ALTI AY ANNE SÜTÜ ŞART " BİLİM İNSANLARI BOSUNA DEMEMİŞLER.
    Cevapla
  • Misafir01 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı adamın kripto para ile işi olmaz. Bir şey durup dururken aniden değer kazanıyorsa, bir gün de aniden sıfır olur. Hele evini arabasını satıp ya da bankadan kredi çekip kripto para alanlar, psikiyatri doktoruna görünmeli. Bunlar hayal satın alıyorlar.
    Cevapla
  • ĺzci 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden ben 100bin kredi cektim 3 hafta once ve 60bin tl kazandim krediyi kapattim 59bin net para kazandim
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    tiplere bak gelde şimdi bizim Z kuşağına evladım bak bu yanlış bu doğru anlat istediğin kadar çok zor çok zor Allah sonumuz hayır etsin inşallah.
    Cevapla
  • Gunay 2 yıl önce Şikayet Et
    Z kusagiba anlatmana gerek yok, onlar biliyor zaten iyi ve kotuyu. Tek olmasi gereken senin örumcek agli beynini gelistirmen oda cok zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi