Biden'dan vatandaşlarına korkutan uyarı: Derhal Ukrayna'yı terk edin!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Ukrayna'daki vatandaşlarını acilen ülkeyi terk etmeleri konusunda uyardı. Biden ayrıca, Afganistan'dan çekilme raporu ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 11.02.2022 09:32 GÜNCELLEME 11.02.2022 11:29
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gerilimiyle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. İki ülke arasında bir savaşın patlak verme ihtimalinin oldukça kuvvetli olduğuna dikkat çeken Biden, vatandaşlarına derhal Ukrayna'yı terk etme çağrısı yaptı.

UKRAYNA'YI TERK ETME UYARISI

İki ülke arasındaki bölgede tansiyon giderek yükselirken, ABD'den bölgedeki vatandaşlarına peş peşe uyarılar geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, artan Rusya tehdidi nedeniyle Ukrayna'daki vatandaşlarının acilen ülkeyi terk etmeleri konusunda uyarı yayımladı.

ABD'den Ukrayna'ya yönelik yeni seyahat uyarısıABD'den Ukrayna'ya yönelik yeni seyahat uyarısı

Uyarının hemen ardından ABD'li yayın kuruluşu NBC, Başkan Biden ile yapılan röportajın satır başlarını servis etti.

"UKRAYNA'YA TAHLİYE ASKERLERİ YOLLANMAYACAK"

"ABD vatandaşları derhal Ukrayna'dan ayrılmalı" diyen Biden, vatandaşlarının tahliyesi için Ukrayna'ya askeri birlik göndermeyeceklerini söyledi.

Rusya'nın her an Ukrayna'ya saldırabileceğini aktaran Biden "İşler her an çığırından çıkabilir. Putin bir şey yapmak zorunda" ifadelerini kullandı. 

Biden, Amerikan ordusu tarafından hazırlanan 2 bin sayfalık Afganistan'dan çekilme raporu ile ilgili de konuştu.

"RAPORDA YAZANLARI REDDEDİYORUM"

aÇekilme sürecindeki kaosta siviller ve çok sayıda Taliban üyesinin Amerikan askerlerince öldürüldüğü belirtilen raporla ilgili olarak Biden, “Bana anlattıkları o raporda yazanlar değildi. Raporda varılan sonuçları reddediyorum” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 61
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    gürcistanada vurdu kendi yönetimini başlarına getirir gürcistanda olduğu gibi cekip gider,,,,,,
    Cevapla
  • BBG 2 yıl önce Şikayet Et
    İki gavurdan birini desteklemek bize yakışmaz. İyi düşünüp doğru karar vermek gerek. Hangisi bizim için daha fayda sağlayacak ise ona taraf olabiliriz. Aslında en doğrusu tarafsız kalmak. Müslüman milletler ve Devletler biraraya gelse daha iyi olur. Yani İslam BM ve İslam Nato'su oluşturmak en doğrusu. Geç bile kalındı.
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu ike önceden randevu alındı abd ve İngiliz vatandaşlar istanbul belediyesine sığınır. .elçiler boşuna kürek çekmez. chp ye seni başkan yapacağız demiş olabilirler. beş saat balık yenmez bunlar kesin konuşuldu. imamoğluna kadronu kur hazır ol dendi.
    Cevapla
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşta rusyanın yanındayız amerika birleşik devletinin haritada bile yeri kalmayacak amerika yok olmanın eşiğine geldi
    Cevapla
  • Abdullah1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki bütün cocuklar Allahın kullarıdır Allaha aittir onları nasıl Allahtan uzaklaştırabilirler lgbtye yöneltebilirler bu delilik sapıklıktır avrupada müslümanların gücü yetmez bunları değiştirmiye türkiye bile bir şey yapamıyor bu konuda Istanbul sözleşmesini neredeyse kabul edeceklerdi Avrupaya bela gelmiyecekde ne gelir bu durumda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı