Sadr: “Bazıları Şii savaşı yaratmak ve toplumsal barışı bozmak istiyor"

Sadr Hareketi mensubu bir genç ile eşinin kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesine ilişkin bir açıklama yapan Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, “Bazıları Şii-Şii savaşı yaratmak ve toplumsal barışı bozmak istiyor.” dedi.

Sadr: “Bazıları Şii savaşı yaratmak ve toplumsal barışı bozmak istiyor"
Sadr: “Bazıları Şii savaşı yaratmak ve toplumsal barışı bozmak istiyor"
GİRİŞ 11.02.2022 10:06 GÜNCELLEME 11.02.2022 10:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sadr, dün Meysan vilayetinde Sadr Hareketi mensubu bir genç ile eşinin kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Meysan’da Sadr Hareketi ile Asayib Ehlilhak Hareketi arasındaki “fitneyi” yatıştırmak için uzlaşı komitesi kurduğunu ifade eden Sadr, “Bazıları Şii-Şii savaşı yaratmak ve toplumsal barışı bozmak istiyor.” dedi.

Sadr, Meysan’daki Asayib Ehlilhak Hareketi sorumlusuna da çağrı yaparak, kurduğu komiteyle dayanışma içerisinde olmasını istedi.

Öte yandan Şii milis güç Asayib Ehlilhak Hareketi lideri Kays Hazali de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sadr’ın komitesiyle iş birliği yapması için kendisinin de hareketin önde gelenlerinden oluşan bir komite kurduğunu duyurdu.

Meysan’da geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı’nda subay olarak görev yapan Husam İleyyavi kimliği belirsiz silahlı kişilerce kent ortasında öldürülmüştü. İleyyavi’nin iki kardeşi de geçtiğimiz yıl silahlı kişilerce öldürülmüştü. İleyyavi kardeşlerin Sadr’a bağlı Seraya es-Selam milis gücü mensubu tarafından öldürüldüğü öne sürülüyor.

Meysan’da son dönemde yaşanan olayların “iki Şii milis güç arasındaki siyasi anlaşmazlığın sokağa yansıması” olarak yorumlanıyor.

Mukteda es-Sadr, Irak’ta 10 Ekim’de yapılan genel seçimlerde 329 sandalyeli meclise 73 vekil göndererek seçimin galibi olmuştu.

Sadr, seçimde yenilgiye uğrayan İran’a yakın Şii milis güçlere kurmak istediği hükümette yer vermek istemiyor. Sadr’a karşı duran bu güçler ise hükümette yer almak istiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Şii Şii savaşı çıksa iyi olabilir.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İranın düzgünü yoktur
    Cevapla
  • Vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam cumhuriyeti demekle olmuyor. Allahın kitabına uyun kurtulun..Hem dünyada hemde ahirette.
    Cevapla
  • Şahin gözü 2 yıl önce Şikayet Et
    Oyuncak
    Cevapla
  • HHTMİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence en düzgünü ve vatan severi bu adamdır, İran'a da Abd ye de karşı duruşu vardır yanlış hatırlamıyorsam .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Samsunspor - Trabzonspor! CANLI
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?