Blinken'dan Çin'le çatışma açıklaması: Hiçbir şey kaçınılmaz değildir

Çin ile çatışmanın "kaçınılmaz olmadığını" belirten ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin Çin saldırganlığının tehdidi altında olan kurallara dayalı bir sistem için müttefikleriyle birlikte birbirini desteklemesi gerektiğini dile getirdi.

Blinken'dan Çin'le çatışma açıklaması: Hiçbir şey kaçınılmaz değildir
Blinken'dan Çin'le çatışma açıklaması: Hiçbir şey kaçınılmaz değildir
GİRİŞ 11.02.2022 12:47 GÜNCELLEME 11.02.2022 12:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Avusturalya, Hindistan, Japonya ve ABD'den oluşan Quad (dörtlü) ittifakının dışişleri bakanlarıyla yapacağı görüşme öncesinde açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin Hint-Pasifik'te Çin ile bir çatışmanın kaçınılmaz olup olmadığı sorusunu “Hiçbir şey kaçınılmaz değildir.” şeklinde yanıtlayan Blinken ancak ABD'nin Çin saldırganlığının tehdidi altında olan kurallara dayalı bir sistem için müttefikleriyle birlikte birbirini desteklemesi gerektiğini aktardı.

Blinken, “Çin’in son yıllarda kendi içinde ve bölgede daha da agresif davrandığına dair endişeleri paylaştığımızı düşünüyorum.” diye konuştu ve Quad ittifakının “geleceğin neler getirebileceğine dair olumlu bir vizyon” ve “inşa etmek için muazzam zaman ve çaba harcadıkları kurallara dayalı sistemi savunma sözü” ile birleştiğini kaydetti.

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’yi diğer ülkeleri Amerikan demokrasisinin standartlarını kabul etmeye zorlamak için Quad'ı kullanmakla suçladı.

YORUMLAR 2
  • Hüdai ÇAKMAK 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD varlığını devam ettirmek için savaş çıkarmak, silah satmak zorunda.Bunun içinde elinden gelen i yapıyor. Fakat günümüzde çıkan savaşların galibi olmayacak. Tüm insanlık yenilecek. ABD savaşları ülkesinden uzak yerlerde çıkarıyor ama bu kez durum çok farklı. Böyle bir savaş ABDnin de sonu olur.
    Cevapla
  • ttttt 2 yıl önce Şikayet Et
    Müttefik mi, destek mi??? Çok beklersin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı