'Kara Şahin' ilk kez pilotsuz uçtu

ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), Kara Şahin helikopterinin pilotsuz ilk otonom uçuş testini başarıyla geçtiğini duyurdu. Helikopter, 30 dakika boyunca kokpit içi otomasyon sistemiyle yönetildi.

'Kara Şahin' ilk kez pilotsuz uçtu
'Kara Şahin' ilk kez pilotsuz uçtu
GİRİŞ 12.02.2022 18:05 GÜNCELLEME 12.02.2022 18:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) açıklamasında, Hava Mürettebatı Kokpit İçi Otomasyon Sistemi (ALIAS) programıyla, 5 Şubat'ta insansız Kara Şahin helikopterinin, ilk uçuşunu yaptığını belirtti.

Programın amacının görüş zorluğu veya iletişim kopukluğu olduğunda pilotlara yardımcı olmayı amaçladığı ifade edildi.

DARPA açıklamasında "ALIAS, mevcut uçaklara yüksek düzeyde otomasyon eklenmesini kolaylaştıran, güvenli mürettebatı azaltılmış operasyonlara olanak tanır" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • keçeli 2 yıl önce Şikayet Et
    bu bir genel maksat helikopteri. taarruz helikopteri değil. insan taşımayacaksa ne işe yarar ki. ayrıca fotomontaj gibi duruyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler artık helikopter kullanmıyor, artık savaşı oturdugu yerden yönetiyorlar. Helikopteri üçüncü dünya ülkeleri kullanıp bunuda birşey yapmış gibi gösterip, diğer taraftan ülkedeki insanları fakirlestirip onların üzerinden zenginleşirler, demekki bunun reklamını yaptıklarına göre bu milleti yine dudukluyecekler. Hala Altay tankından haber yok yurt dışından motorunu ithal edemedikleri icin, onu bile yerli milli diye bu millete yutturmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler helikopter kullanıyor. Düşük hızlı hava araçları her zaman gerekir. Nokta operasyon, alıkoyma, yakalama bir çok işte kullanılıyor. Her şey oturduğun yerden olmaz. Daha ABD yeni operasyon yaptı, bazan doğrudan girip çıkmak gerekir. Kimseyi düdüklemeyecekler, paranla F16 ve F35 alamıyorsun. Otonom hale getirerek taşıma kapasitesini artıyorlar. İki pilot eksiltip, iki tim personeli fazla taşımak istiyorlar. Hatta teknisyeni bile kaldırmaya uğraşıyorlar. Helikopterle dron arasındaki tek fark, yük taşıma kapasitesi. Hala pillerden daha fazla enerji taşıyabildiğin tek kaynak da akaryakıt.
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Nukleher silahtan başkasi çaydiriçi deil kimse sizi işkal edemez .nukleher fuze açil uretilmeli ukraynanin durumu ortada
    Cevapla
  • zaten var 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsansız helikopterler hali hazırda mevcut. Bunların yaptıkları bir helikopteri uzaktan kontrol edilir hale çevirip uçurmak.
    Cevapla
  • Yaşasın Mirimiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Onur duyduk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi