Rusya'nın 'sahte bayrak' planı için iddialar arttı: Detaylar paylaşıldı!

Amerikan basınında Rusya tarafından Ukrayna'ya yönelik bir "sahte bayrak" saldırısının planlanmasıyla ilgili yeni ayrıntılar paylaşıldı. Washington Post'un ilk bilgileri paylaşmasının ardından CBS News'ten de yeni bir iddia geldi.

GİRİŞ 13.02.2022 12:30 GÜNCELLEME 13.02.2022 12:55
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin kuzeyinde sıcak savaş riski her geçen gün artarak devam ediyor. Rusya Ukrayna gerilimine ilişkin Amerikan basınından yeni bir iddia daha geldi. ABD'li yetkililerin CBS News'e verdiği demeçte, Rusya tarafından Ukrayna'ya yönelik bir "sahte bayrak" (false flag) saldırısının planlanmasıyla ilgili yeni ayrıntılar paylaşıldı.

SAHTE BAYRAK OPERASYONU!

Washington Post, cuma günü paylaştığı haberinde ilk kez, istihbarat raporundaki "sahte bayrak" operasyonuna ilişkin bilgileri paylaşmıştı.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, ABD'nin Rusya'nın bir işgali haklı çıkarmak için "sahte bayraklı" bir operasyon yaratacağı konusunda ikna olduklarını söylemişti.

ÖNCE HAVA VE FÜZE SALDIRISI BAŞLAYACAK

Sullivan, herhangi bir büyük saldırıdan önce havadan bombalama ve füze saldırılarının başlayacağını söyledi. Rus kuvvetleri, Ukrayna'nın Belarus sınırına asker gönderdi ve Karadeniz'den olası bir deniz saldırısı başlatmak için konuşlandı. Ayrıca Moskova Ukrayna'nın doğu sınırına asker gönderme yeteneğine de sahip.

İSTİHBARAT RAPORU VAR!

ABD'li yetkililer, Rusya'nın halihazırda sahada sahte bir bayrak oluşturmaya yardımcı olarak bir işgal bahanesi yaratabilecek istihbarat raporuna sahip olduklarını söyledi.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ LİVİV'E TAŞIDI

Dondurucu hava koşulları tanklar da dahil olmak üzere ağır Rus askeri teçhizatının daha kolay ilerlemesini sağlayacağı belirtildi. Ancak kara birlikleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kullanabileceği tek seçenek değil.

ABD'li yetkililer, Putin'in bu varlıkları bir işgal başlatmak için kullanmaya karar verdiğine dair kanıta sahip değiller, ancak artık çok az uyarı işgal kararını verebileceğini söylüyorlar.

ABD'den cuma günü Rusya'nın Ukrayna'yı Pekin Olimpiyatları bitmeden işgal edeceğine ilişkin açıklamalarının gelmesinin ardından ABD askeri danışmanlarını geri çekti, Kiev'deki büyükelçilik personeli Lviv'e taşındı.

Sullivan, tam olarak ne olacağını bilmemesine rağmen ABD'nin "ihtiyatlı" davrandığını söyledi.

DEVLETLER ARASI ÇATIŞMA RİSKİ!

Ayrıca ABD'li ve Batılı yetkililer bunun Putin açısından inanılmaz derecede tehlikeli ve pahalı bir blöf olabileceğini söylüyorlar, ancak bu riskin de liderin sorumluluğunda olduğunu savunuyorlar.

3 Batılı yetkili, Putin'in 100 bin askerle devletler arası bir çatışma riskine girecek kadar 'aşırı' bir eylemde bulunacağı konusundaki şüphelerini dile getirdiler. Yine de üç yetkili, istihbarat raporunun Rusya’nın kesinlikle saldırı planladığının emin olduklarını söyledi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 19
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c. bu rusları, abd,yi, yandaşlarını ve bütün kafirleri kahretsin...... Amin inşallah. işleri güçleri yalnız Müslümanı katletmek.....
    Cevapla
  • gardaaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu abd illede ukraynaya ttecavüz ette silah satıp enin sayende biraz para kazanayım diyo tabi rusya uçkuruna mukat olursa olamzda ukraynaya tecavüz ederse partiyi amerika silah satışıyla ekonomisini düze çıkaracak bide gaz petrol satışıuyla ha bide çini ayartdırıp arkadan çine amerika bi olasılık tecavüzde edebilir
    Cevapla
  • Mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletler kendi sınır komşusu ülkeler ile iyi geçinmek yerine aptal gibi amerikanın BEN SIZI KORURUM sözü ile bütün düzenlerini bozuyor. Sen beni ne için koruyacaksın diye sormuyor. Ne çıkarın olacak diye sormuyor. Yanında Rusya var. Amerika seni koruyacak. Be aptal. Rusya amerika birbirine vurmayacak. Senin toprağında suni bir terör örgütü kurup ülkeni talan edecekler. Yakıp yıkacaklar. Selsefil olacaksınız. BENIM GUVENLIGE VE NATOYA IHTIYACIM YOK de. Hem amerika defolsun hem Rusya rahatlayıp geri dönsün. Bu savaş sadece NATO kelimesi yüzünden çıkıyor. Ve Rusya sonuna kadar haklı.
    Cevapla
  • Cngz56 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ukraynaya saldırır rus saldırdı der savaşı başlatırlar şeytanın veletleri Türkiye'nin çabasıyla bir sıkıntı çıkmaz inşaallah yoksa ülkemiz çok büyük bir sıkıntı yaşar
    Cevapla
  • mahir 2 yıl önce Şikayet Et
    ne sıkıntısı abd ülkemizi nato olarak işgal edecek .
    Cevapla
  • Hollandadan 2 yıl önce Şikayet Et
    eee kendilerinin hep yaptiklaei boyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferrari en güçlü otomobilini tanıttı! 820 beygirlik canavar! Fiyatı inanılmaz
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu