Son kararı Putin verecek: Rusya Devlet Duması Luhansk ve Donetsk'i tanıma kararı aldı

Rusya Federasyonu Devlet Duması, Ukrayna'nın doğusunda Moskova'nın desteğiyle kurulan 2014 yılında sözde iki cumhuriyetin, Rusya tarafından tanınması lehinde karar aldı. Karar şimdi Rus lider Putin'in önüne gelecek.

GİRİŞ 14.02.2022 14:15 GÜNCELLEME 16.02.2022 10:18
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz azalmak yerine giderek artıyor. ABD İstihbaratı Rus işgalinin her an başlayabileceğini belirtirken, Moskova da Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk'te, ayrılıkçıların kurduğu sözde cumhuriyetlerin tehlike altında olduğunu ve işkence yapıldığını iddia etti.

Propaganda savaşlarının da yaşandığı dönemde, Rus milletvekillerinden kritik bir adım geldi.

Zelenskiy, gerginliği düşürmek için Biden'ı Kiev'e davet ettiZelenskiy, gerginliği düşürmek için Biden'ı Kiev'e davet etti

Rus lider Putin'in partisi "Birleşik Rusya Partisi" milletvekillerinin öncülük ettiği çalışmada, Luhansk ve Donetsk'in Moskova tarafından tanınmasını içeren tasarı hazırladı.

Gelen son dakika haberine göre; Rusya Federasyonu Devlet Duması, Ukrayna'nın doğusunda bulunan ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk bölgelerinin Rusya tarafından tanınması lehinde karar aldı. Karar Putin'e gönderilecek.

Putin'in ise, bunu bir koz olarak kullanması bekleniyor. Zira bölgede Rus nüfusu çok daha fazla. Putin bu kozla, Batı ve Kiev'den istediklerini almak için bastıracaktır. Alamadığı takdirde ise bu kararı onaylayarak, iki sözde cumhuriyetinin olası referandumla kendilerine katılmasının önünü açmış olacak.

İşte Duma'da kabul edilen metnin tamamı

BU SÖZDE CUMHURİYETLER NASIL KURULDU?

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz, 2013-2014 yıllarında başladı. Moskova yönetiminin Kırım'ı ilhak etmesiyle başlayan süreçte Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı güçleri destekleyerek, Donbass bölgesinde "Donetsk Halk Cumhuriyeti" ve "Luhansk Halk Cumhuriyeti" adı altında iki küçük özerk yönetim kurulmasına arka çıktı.

Aradan 8 yıl geçmesine rağmen Rusya destekli ayrılıkçılar varlığını sürdürüyor. Kiev yönetimi de yıllardır topraklarını geri almaya çalışıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 68
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    ahh kırım hanı giray han mezarın ateş dolsun Osmanlıya ihanet etmeseydin
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve NATO mefta oldu. Türkiye bunu fırsat bilip hiper üstü uçak-roket, gelişmemiz önünde engel olanlar birbirine düşmüşken üretmeliyiz. Biden ABD yi bitirdi.Bu bizim için büyük bir nimettir.
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Kirim gitmiş donetsk ve lumhansk gitmiş muhtemelen rusya yakın zamanda odessayi da karıştırıp çökecek nato vaadiyle ukrayna lokma lokma rusyaya verilecek burda güç dengesi rusya lehine gelişecek abd kan kaybediyor nato catirdiyor
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyadaki muhalif lideri Almanlar koz olarak masada kullanmış olabilir. Putin diken üstünde Rusyada muhalif halkı savaşa karşı ayaklanma tehditi öne sürmüş olabilir Almanlar putinin Rotasını Suriye cevirtmis olabilir yine Türkiyeye göçmen krizi ile sıkıştırma peşindeler Ruslar Almanlara karşı diplomasi de çok zayıf.ha unutmadan işin içinde kuzey atlantik boru hattıda var.ezik macron boş bir adam kendini akıllı sanıyor Almanlar olmazsa Ab çoktan dağılırdı diplomaside yeni Alman hükümeti etkili olduğunu gösterdi putini ikna etmişler.
    Cevapla
  • DEMİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya zamanında Alt yapıyı oluşturmuş . Rus kökenli Vatandaşların çokluğuyla önce Cumhuriyet olarak , daha sonra işgal senaryosu belli .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler