Ukrayna'dan Almanya'ya: Bize 12 bin tanksavar füzesi verin

Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnyk, Şansölye Olaf Scholz'un Kiev ziyareti öncesi ülkesinin Rus işgali ihtimaline karşı Almanya'dan 12 bin tanksavar füzesi yardımı yapılmasını istedi.

GİRİŞ 14.02.2022 13:35 GÜNCELLEME 14.02.2022 16:16
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bugün Kiev'de Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Rusya krizini görüşecek.

Ukrayna Berlin Büyükelçisi Andriy Melnyk, Olaf Scholz'un Kiev ziyaretinin öncesinde Başbakandan, Ukrayna'ya karşı olabilecek Rus kara saldırısını savuşturmak için 12 bin tanksavar füzesinin acilen teslim edilmesini istedi. Büyükelçi Melnyk, "Durum dramatik. Ukrayna'da bir Rus işgaline ilişkin endişeler artıyor. En kötü senaryoya karşı hazır olmamız gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Alman hükümeti Ukrayna'ya ölümcül silah tedarik etmeyi reddederken, ana muhalefet parti Hristiyan Birlik Partileri parlamento grubunun Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, "Federal hükümet, Kuzey Irak'ta Peşmerge ile yaptığımız silah yardımı gibi Ukrayna’ya da silah ihracat taleplerini de onaylayabilir" dedi.

Diplomatik kaynaklar ise Başbakan Scholz'un Kiev ziyaretinde Ukrayna'ya daha fazla ekonomik yardımın yapılacağını, ancak silah teslimatı konusunda Almanya’nın katı tutumunun devam edeceğini açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna seyahati öncesi yaptığı açıklamada, "Şu anda yaşadığımız durum, Avrupa'da barış için çok ciddi bir tehdit oluşturuyor. Avrupa'da barışı nasıl güvence altına alabiliriz Her iki ziyaretimizin ana konusu da barışı sağlamak" açıklamasını yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz kesilirse almanlar ayaklanır ama füze satmazsa bisey kaybetmez cesaret edemezler 2.dünya savaşından ders aldılar rusyadan
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar ye iç, para say, yat uyu sonra tatile git. Ayaklanma falan başka ülkelerin işi. Yani Almanlar davarlaşmış bir millet. Eğer ülkelerinde savaş çıksa tamamına yakını ülkeyi terk eder.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar ayaklanır mı ? Sokaklar falan karışır diyorsan eğer öyle bir şey hayatta olmaz. Avrupa’nın en koyun milleti Alman’lar. Bak Fransa’da kriz olsun ortalık karışır çünkü genetiklerinde var ama Almanya ve Alman’lar çok değişik bir ülke, millet.
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    pkk,ya var baskasina yok... kalles almanlar
    Cevapla
  • xy recep 2 yıl önce Şikayet Et
    acep PKK hangi tarafda durur.
    Cevapla
  • xy recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Ceset torbası da virir.
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden biz de dünyada en gelişmiş tanksavar füzesi yok ? Acil durumlar için 1 milyon üretmeliyiz
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim dior yok allaha sulur bizim hic bi uljeye ihtiyacimiz yok
    Cevapla
  • O k u r 2 yıl önce Şikayet Et
    Füze yapmaya grrek yok. CHP iktidar olursa Alibaba'dan alır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!