ABD'li general Hodges'tan Ukrayna açıklaması: Türkiye ile hareket etmeliyiz

ABD eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, ABD'nin Ukrayna krizinde Türkiye ile işbirliği yapması gerektiğini söyleyerek, "Bölgenin anahtarı Türkiye. Karadeniz'deki ve Boğazlar üzerindeki gücü ve bölgedeki herkesle ilişkisi ortada" dedi.

GİRİŞ 14.02.2022 09:04 GÜNCELLEME 14.02.2022 09:12
Bu Habere 433 Yorum Yapılmış

ABD eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, CNN Türk'e yaptığı açıklamdada, Ukrayna-Rusya krizine değinirken, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye verdikleri desteğin yanlış olduğunu ittiraf etti.

"İŞGAL İKİ HAFTA İÇİNDE BAŞLAYACAK"

Rusya'nın iki hafta içerisinde Ukrayna'ya yönelik askeri harekat başlatacağını iddia eden Hodges, "Büyük çaplı bir saldırı olacağını sanmıyorum. Karadeniz ve Azak Denizi'ne çıkartma olacağını tahmin ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE İLE UKRAYNA KRİZİNDE İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ"

ABD'nin Türkiye ile daha yakın çalışması gerektiğini belirten Hodges, "Bölgenin anahtarı Türkiye. Karadeniz'deki gücü, Boğazlar üzerindeki gücü, bölgedeki herkesle ilişkisi ile bence Türkiye şu ana kadar çok yardımcı oldu" dedi.

"YPG'YE VERDİĞİMİZ DESTEK YANLIŞ"

ABD'nin terör örgütü YPG'ye destek vermesinin hata olduğunu ifade eden Hodges, şu ifadeleri kullandı:

"Stratejik düşünüp Türkiye'nin haritada nerede bulunduğunu göz önünde tutmuyoruz. Bence YPG'ye silah vermek yanlıştı. Bu taktiksel açıdan işimize geldi. Ancak stratejik bir ilişkiyi zedeledi."

"İNSANLAR TÜRKİYE'NİN ÖNEMİNİN FARKINA VARMALI"

Türkiye'nin önümüzdeki aylarda kritik bir rol üstlenebileceğinin altını çizen Hodges, sözlerine şöyle devam etti:

"NATO'nun en ileri askeri komutanlığını Türk askerler yönetiyor. Bence birçok kişi bunun farkında değil. Türkiye kendi bilgi kampanyasını başlatmalı Türkiye'nin yaptığı işlere bakın kritik bir rol oynuyoruz demeli. Böylece birçok kişiyi bilgilendirebilir. Kongre delegasyonları Türkiye'ye davet edilmeli. İnsanlar Türkiye'nin önemini görmeli. Bence Türkiye önümüzdeki aylarda kritik bir rol oynayabilir."

YORUMLAR 433
  • Büyük Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşın dışında kalma bizim için karlı
    Cevapla
  • hür general 2 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilere boşuna "HÜR GENERAL" demiyorlar.
    Cevapla
  • Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Hoşt şimdimi türkiye aklınıza geldi suriyede ne dürüst müttefik oldugunuzu gördük yunanistana desdek için adalara oturdun f35 leri ödedigimiz halde vermedşniz şimdi türkiyeyle birlik çalışılacakmış kusura kalmayın
    Cevapla
  • ismailbey 2 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu ayakları coniler adam olun adam türkiye stratejik ortak diye ayak çekersiniz översiniz uçurursunuz arkanıdan teröristlere düşmanlarımıza kuyruk sallarsınız derin amerika başka siyasetçileriniz başka askeriyeniz başka hanginize güvenelim ki güven yok ayak ta yok cin...geç bunları adam gibi bi kerede pionsuz savaşmayı deneyin.. görelim..
    Cevapla
  • Diriliş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'i yok edelim.bunlarin plani veya bunlara söylenen biseyler var.baksaniza papazlara bile atış eğitimi veriyolar.. uyumayalım..adalar ve Kıbrıs bu sefer geri alınmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti