BAE basınından Erdoğan manşeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün başlayacak BAE ziyareti ülke basınında geniş yer buldu. BAE'de yayımlanan gazeteler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini, "Türkiye ile stratejik ilişkiler gelişiyor" manşetleriyle duyurdu.

BAE basınından Erdoğan manşeti
BAE basınından Erdoğan manşeti
GİRİŞ 14.02.2022 11:46 GÜNCELLEME 14.02.2022 13:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

El Vatan gazetesi, "BAE ve Türkiye: Büyüyen stratejik ilişkiler" başlığını kullandığı haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün BAE'ye yapacağı ziyaret, BAE ile dost Türkiye arasında büyüyen stratejik ilişkileri güçlendirme ve daha ileri bir düzeye taşıma yolunda önemli bir adım teşkil ediyor" değerlendirmesine yer verdi.

Haberde ayrıca, iki ülke liderlerinin ortak çalışma geliştirme konusundaki istekliliğine vurgu yapıldı.

Ziyareti "Gelişen stratejik ilişkiler" başlığıyla manşetinden veren El İttihad gazetesi de Abu Dabi ve Ankara ilişkilerinde gelişen ekonomik ortaklık ve ileriye dönük bir yatırım sıçraması olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyaretinin stratejik ilişkileri güçlendirme ve daha ileri bir düzeye taşıma yolunda önemli bir adım olduğunu vurgulayan gazete, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Ankara ziyaretinin de Türkiye-BAE ilişkilerinin başta ekonomi olmak üzere birçok alanda gelişmesi açısından önemli bir başlangıç teşkil ettiğini belirtti.

"STRATEJİK İLİŞKİLERDE SIÇRAMA"

El Beyan gazetesi de Erdoğan'ın BAE'ye yapacağı ziyareti, "Stratejik ilişkilerde sıçrama" manşetiyle okuyucularına aktardı.

İki ülke arasındaki ekonomik anlaşmaların tarihinin en yüksek seviyesinde olduğuna işaret edilen haberde, Erdoğan'ın ziyaretinin ilişkileri daha güçlü bir seviyeye taşıyacağı kaydedildi.

BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Abu Dabi'ye ziyaretinin ikili ilişkilerde yeni olumlu bir sayfa açacağını belirtmişti.

Gargaş, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili değerlendirmesinde, "Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Türkiye'ye ziyaretinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyareti, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerde yeni olumlu bir sayfa açarak, müreffeh bir geleceği garantilemek üzere bağlı kaldığımız bu doğrultuda gerçekleşiyor" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Umreyi açtır be reis
    Cevapla
  • Ertugrul Gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Zayıf,büklüm büklüm gitmek var.Birde Güçlü ,kendine güvenerek gitmek var.Bir yönlendirilmek için gitmek var.Birde yönlendirmek için gitmek var.ALLAH Reisimize saglık,sıhhat versin.
    Cevapla
  • Malazgirt...71 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte Siyaset ; düne kadar bize hertürlü hakareti yaptılar / İçimizdekiler de ; gene para dilenmeye gidiyor derler / Kimseye yaranılmıyor.....
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Arablarla dikkatli mesafeli bir dosluk ve ticari anlasma yapilmali bu na israil iran de dahil orasi Oryent orta dogu sark kurnazligi var onlarda yani sözünün eri deyil bu insanlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sebepsiz yere defalarca bıçakladı! Kuryelik yapan üniversite öğrencisini canice öldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kongre sürecini başlatacağız