Rusya: Onlara saldırmayacağız, Türkiye Ukrayna'yı ikna ederse memnun oluruz

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, ülkesinin Ukrayna'ya saldırmayacağını dile getirerek, "Türkiye, Ukrayna'yı Minsk Anlaşması yükümlülüklerini yerine getirmeye ikna edebilir. Buna minnettar oluruz" diye konuştu.

GİRİŞ 16.02.2022 15:55 GÜNCELLEME 16.02.2022 16:45
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov (Erkhov), Ukrayna krizine ilişkin TRT Haber'e konuştu.

"İŞGAL TARİHLERİ VERMEK HİSTERİ GÖSTERGESİ"

Ukrayna'nın işgal edileceğine dair tarihler verildiğini ancak bunların hiçbirinin gerçekleşmediğini söyleyen Yerhov, "Bu konuda bir histeri yaşanıyor, abartmıyorum. Vatandaşlar tahliye ediliyor, konsolosluklar kapatılıyor ve yerleri değiştiriliyor. Rusya'nın Ukrayna'yı neredeyse kaçınılmaz olarak işgal edeceği konuşuluyor ve işgalin olası tarihleri bile veriliyor. Bu arada bu tarihlerden biri dündü, biri bugün. Üçüncüsü ise yarın. Ne oldu, işgal gerçekleşti mi? Aynı zamanda saldırı silahları da dahil modern silahlar Ukrayna'ya pompalanıyor. Ukrayna ordusuna yabancı eğitmenler gönderiliyor" dedi.

Söyleşli öncesi çekilmiş bir kare

"UKRAYNA'YA SALDIRMAYACAĞIZ"

Büyükelçi Aleksey Yerhov, şartların provokasyona açık olduğunu ve tansiyonun bilinçli bir şekilde yükseltilerek Rusya'ya yaptırım uygulanmak istendiğini söyledi.

Yerkov, "Tüm yetkimi kullanarak bir kez daha ilan ediyorum; Rusya'nın yaklaşan işgaline dair tüm timsah gözyaşları boş bir propagandaya dönüştü. Dün saldırmadık, bugün saldırmadık ve yarın da saldırmayacağız. Çünkü biz hiçbir kimseye saldırmayacağız. Bu, genel olarak bu ülkeye tüm sevgi ve saygımla birlikte Ukrayna ile ilgili değil. Küresel askeri-politik düzlemde Ukrayna'yı, füzelerin ve muhtemelen nükleer silah taşıyan savaş uçaklarının Rusya'ya erişebileceği bir ülke olarak görmek zorundayız. Yani, en başta bu Rusya ile Rusya'nın güvenliği ve bütünlüğü ile ilgili" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov

"TÜRKİYE UKRAYNA'YI İKNA EDEBİLİR"

Acil sorunlara acil çözümlerin gerektiğini söyleyen Yerhov, "Bize göre diyalog ihtimali tükenmekten çok uzakta ve biz uluslararası temaslar oluşturmaya devam etmek niyetindeyiz" diye konuştu.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Yerhov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un NATO ülkelerine mektup gönderdiğini, bu mektubu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na kendisinin ilettiğini söyledi.

Rus büyükelçi, "Eğer Türkiye, Ukrayna ile olan 'ayrıcalıklı' ilişkisini kullanırsa Ukrayna'yı Minsk Anlaşması yükümlülüklerini yerine getirmeye ikna edebilir. Buna minnettar oluruz" dedi.

PUTIN'İN TÜRKİYE ZİYARETİ

Yerhov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinin tarihi üzerinde görüşmelerin sürdüğünü, ziyarette üst düzeyde konuşulmayı bekleyen çok konu olduğunu belirtti.

YORUMLAR 49
  • 1071 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir hitler gibi putinde yıllarca lanetle anılacaktır
    Cevapla
  • emin 2 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın suriyede yaptıklarını ödeme zamanı
    Cevapla
  • XMEN 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınırı Halep'in 100 km güneyine indirelim
    Cevapla
  • Rusber 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki Rusya orada ne yaptı? Seçilmiş başkanı ve halkı öldürmeye izin vermiyor mu?
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd siyaseti yalan ve sahtekarlık üzerine kurulmuş rusları kışkırtıp ukrayna ya sokmaya çalışıyorla aslında oyun tutmadı bir kez daha malüp oldular.
    Cevapla
  • Ömer çevik 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya 2 ayrı şehri önce çete gönderdi kuşattı kendi topragina katmak için adım attı şimdi ateş etmeden gel anlaşalım şu 2 şehri bize bağla yoksa başka yerleride kusatiriz dedi malesef Türkiye'de arabulucu olucak Libya ve Azerbaycan kozu var Rusların elinde ukraynada korkuyor napsinlar parça parça ülkeyi Ruslara teslim ediceler iş biticek merak etmeyin bunlar kendi milletine saldirmaz boş iş savaş sağ gösterip sol vurucak Putin Erdoğan altta kalmaz yazın yeni bir şehir bize yakın.
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Seni Allah niye yarattı kaç manada gezdin kaç hakikat ehli. Tanıdın .? Ukraynayi Allah nasıl isterse ikna eder.!!! Dilerse Allah ukraynayı kimseye vermez tam bir kuvvet ve toplulukla bağımsız roma büyük devletine çevirebilir. 10 senede yerleşik. Ve 15 sene sonrasında moskova bir vilayeti bile olabilir bu zor değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!