Cinsel taciz mağduru kadına hakaret eden polis açığa alındı

Fransa’da cinsel taciz mağduru kadına hakaret ettiği ses kaydıyla ortaya çıkarılan polis görevden uzaklaştırıldı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Cinsel taciz mağduru kadına hakaret eden polis açığa alındı
Cinsel taciz mağduru kadına hakaret eden polis açığa alındı
GİRİŞ 16.02.2022 17:49 GÜNCELLEME 16.02.2022 17:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Paris'te 5 Şubat'ta 34 yaşındaki bir kadın, cinsel tacize maruz kaldığı gerekçesiyle şikayette bulundu.

Mediapart internet sitesinin ortaya çıkardığı olayda, bir polis memuru mağdur kadını, ifadesinin alınması için telefonla aradı, ulaşamayınca numarasına sesli mesaj bıraktı.

Bırakılan sesli mesajda mağdur kadına, ifadesine tekrar başvurulmak üzere karakola gelmesini söyleyen polis, telefonu kapattığını düşünerek meslektaşına kadın hakkında hakaret içerikli ifadeler kullandı.

Polisin bu konuşmaları da iletilen mesajda yer aldı.

Mesajı dinledikten sonra karakola giderek başına gelenleri anlatan kadına, bir başka görevli polis olayı üstlerine bildireceğini söyledi.

Olay, Fransız polisinin iç soruşturma birimine (IGPN) bildirildi. IGPN, 15 Şubat'ta söz konusu polis hakkında "hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Olayın medya yansımasının ardından, Europe 1 radyosuna konuşan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, polisin mağdur kadına yönelik sarf ettiği sözleri "aşağılayıcı" olarak nitelendirerek, bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Söz konusu polisin, tüm meslektaşlarını ve polis üniformasını lekelediğini ifade eden Darmanin, talimatı neticesinde memur hakkında uzaklaştırma kararı alındığını aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Çile bülbül 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı polisler halk tarafından mağdur ediliyor, bazı polisler de gercekten kadinlarin namusuna alayla iğrenç yaklaşıyor, hiçkimsenin bir başkasını aşağılamasana izin verilmemeli, ciddi cezalar olmalı. Ozellikle, kadinlarin erkekler gibi haysiyeti şerefi olduğunu idrak edemeyen ilkel tiplerle, memurların para aldığı için-sanki onlar patronmuş gibi- yapilan her türlü aşağılamaya katlanmak zorunda olduğunu düşünen ilkellere gereken ceza verilmeli. Bu zihniyet değiştirilmeli.
    Cevapla
  • Emrah nigdeli deli 2 yıl önce Şikayet Et
    ben güçlüye düşmanım zayıfın yanında yım bu yüzden para içinde yüzen dert bilmeyen polislere destek olmayın brakın aldıkları parayla bogulsunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
36 bin sağlık personeli alınacak!