Lukaşenko'dan son dakika 'nükleer silah' çıkışı!

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim her geçen dakika artarken Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko, Batı tehdidiyle karşı karşıya kalınması durumunda nükleer silahlara ev sahipliği yapabileceğini açıkladı.

GİRİŞ 17.02.2022 17:54 GÜNCELLEME 17.02.2022 17:59
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Dünya günlerdir Rusya-Ukrayna sınırında yaşanan gelişmelere kilitlendi. Daha önce olası bir saldırı durumunda Rusya'nın yanında yer alacağını duyuran Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko, bugün yaptığı açıklamada Batı tehdidiyle karşı karşıya kalınması durumunda ülkesinin nükleer silahlara ev sahipliği yapabileceğini söyledi.

SÜPER NÜKLEER SİLAHLARI DA KULLANACAĞIZ

Lukaşenko, "Rakiplerimiz tarafından aptalca ve akılsızca adımlar atılırsa, bölgemizi korumak için sadece nükleer silahları değil, aynı zamanda süper nükleer silahları da kullanacağız" dedi.

Lukaşenko ayrıca Rusya'dan S-400 almayı düşündüklerini ve Cuma günü Putin ile görüşeceğini açıkladı.

 PUTİN'İN SAĞLAM MÜTTEFİKİ BELARUS

Lukaşenko geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Putin'e olan desteğini açık bir şekilde duyurmuş ve “Müttefikimiz Rusya doğrudan saldırıya uğrarsa Belarus da buna katılır” demişti. İki ülkenin daha sonra Ukrayna sınırında yaptığı dev askeri tatbikat, Lukaşenko'nun Putin'in ne kadar sağlam bir müttefiki olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

NATO, söz konusu tatbikatı özellikle endişe verici olarak nitelendirerek, bunların Avrupa için tehlike oluşturduğunu belirtti.

SEBEBİ RUSYA'NIN DAHA ÖNCE VERDİĞİ DESTEK Mİ?

Rusya 2014'te Ukrayna'yı ilk işgal ettiğinde, Lukaşenko dikkat çekici bir şekilde tarafsız kalmıştı. Ardından 2019 yılında Volodymyr Zelenskiy cumhurbaşkanı olarak seçildiğinde Lukaşenko tekrar dost elini uzatmış ve iki ülke arasındaki bağları güçlendirmek istediğini iddia etmişti. Ancak iki ülkenin dostluk bağları Ağustos 2020'de Belarus'ta patlak veren büyük protestolara kadar sürdü.

Belarus'ta tartışmalı seçimler sonrası binlerce kişi sokaklara dökülürken Lukaşenko'nun beklediği destek Kremlin'den geldi. Belarus eski büyükelçisi Nigel Gould-Davies, "Rusya o zaman verdiği desteğin bedelini yavaş yavaş çıkarmaya başladı. Lukaşenko'nun daha önce ısrarla reddettiği şeyleri yaptığını görüyoruz" dedi.

YORUMLAR 46
  • Tuncay 2 yıl önce Şikayet Et
    Ameriga planlı bir şekilde ötekileştirme ve kucağa iteleme taktiklerini şeytanice yapmaktadır.
    Cevapla
  • ADANALI 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Rus ve Amerikanın danışıklı düvüşü bunu neredenmi biliyorum bu gergin ortamdan kazanç sağlayan kimler Gaz ve Petrol satanlar peki kimler bunlar Ruslar ve Amerikalılar sakın araplar demeyin arapların bütün yer altı kaynaklarıda bunların kontrolünde burada kaybeden Avrupa ve Türkiye gibi Ülkeler onun için bu gergin ortamı hemen bitirmezler.
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Nükleher silah yapmalıyız sıra bize de gelir açil başlayın 10 sene de alçak başlık yapilir
    Cevapla
  • Torun 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce Türkçe yazmayı öğren sonra fikrini yaz.
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar haklisin baskan bu ABD ,ingilizlere ve AB ye unutamiyacaklari bir ders verinki kücük fare yavrusu gibi yasainlar
    Cevapla
  • İşsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse savaş beklemesin, eğer abd ve İngiltere bir fitne ile savaşı nın fitilini çekmezse rahat olun bişey olmaz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...