Abdullah Ağar'dan dikkat çeken Yunanistan yorumu: Karşı karşıya kalırsak ne olur?

Yunanistan'dan Ayasofya konusunda yapılan hadsiz açıklamalara tepki gösteren güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Atina'nın tahrikleriyle birlikte bölgedeki güç dengesini değiştirme hamlelerine karşı dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Abdullah Ağar'dan dikkat çeken Yunanistan yorumu: Karşı karşıya kalırsak ne olur?
Abdullah Ağar'dan dikkat çeken Yunanistan yorumu: Karşı karşıya kalırsak ne olur?
GİRİŞ 17.02.2022 17:44 GÜNCELLEME 17.02.2022 21:45
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yunanistan son dönemde Türkiye ile giriştiği silah yarışında yeni alımlar yapmaya çalışıyor. Havada, karada ve denizde yeni nesil teknolojilere yönelen Yunanistan, Türkiye'ye karşı üstünlük sağlamaya çalışıyor. 

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, konuyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

FIRKATEYN ÜZERİNDEN GÜÇ DENGESİ

Ağar, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Fransızlardan almaya hazırlandığı Belharra fırkateynleri üzerinden Ege ve Doğu Akdeniz'deki güç dengesini değiştireceklerini savunduklarını ifade etti. Dendias özellikle Akdeniz'de hakimiyetin kendilerine geçeceğine inandıklarını belirtirken, Ağar bu noktaya özellikle dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

AYASOFYA HADSİZLİĞİ

Ağar, daha öncesinde de Emekli Yunan Korgeneral Nikolaos Tamouridis'un “Konstantinopolis’te Ayasofya’da çanlar yeniden çalacak” sözlerini hatırlatırken, bu kriz ortamına karşılık 20 milyar dolardan fazla savunmaya bütçe ayrılmasına dikkat çekti. Ağar "Bütün bunları da enerji fiyatlarındaki korkunç artışa, pandeminin etkilerine, ağır enflasyona ve ağır borçlarına rağmen yapıyor." ifadelerini kullanırken, ideoljik emelleri için hazırlık yaptığına dikkat çekti.

"KARŞI KARŞIYA KALIRSAK NE OLUR?"

Ağar, bu noktaya dikkat edilmesi gerektiğini savunurken şunları söyledi

- Sinir uçlarımızı sürekli test ediyor.

- Lozan’ı, Paris anlaşmalarını, adaların silahlandırılmasını, askeri hareketliliği ve EGEAYYDAAK’ı sürekli ihlal ediyor.
- 12 mili sürekli zorluyor.
- Doğu Akdeniz’deki oyunlarından ihtiraslarından vazgeçmiyor.
- Batı Trakya’daki ve adalardaki Türk azınlıkla sürekli oynuyor, asimile etmeye çalışıyor.
- Din ve etnik kimlikleriyle oynuyor.
- Aleviliği aynı bir din olarak kabul ediyor.
- Adım adım, ince ince, kurnaz kurnaz, fırsat fırsat yürüyor, yol yapıyor.

Yunanistan ile yaşadığımız Ağustos 2020 sismik gerilimde Yunan fırkateyni Limnos kasıtla Kemal Reis fırkateynimize çarpmıştı.
Ve çatışmaya ramak kalmıştı.
/
Mütekabil silah sistemlerimin temini, inşası, parça tedariki konusunda sürekli baskı ve ambargo altındayız.
/
Yunanistan bu hırs, hesap, ihtiras ve vekalet kafasıyla silahlanma kurgusunu tamamlar ve “bozulmuş bir denge eşliğinde” karşı karşıya kalırsak NE OLUR?

YORUMLAR 23
  • Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Silahları parayla aldıklarına inanmıyorum hibedir muhtemelen kaldiki olay Yunan olayı değil PKK da yaptıkları gibi global sermayesi ile çevrilen isler
    Cevapla
  • Ahmet kılıç 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye artık Yunanistanı en kisa zamanda vurmalı tüm ege adalarını tüm yunanistanı giriti Kıbrıs'ın tamamını ve adriyatikteki 3 adayıda ele geçirmeli. Ve artık kuzey Kıbrıs'ı ve sureyin kuzeyinde elimizde olan suriyenin topraklarinı mutlaka derhal turkiye'ye ilhak etmeliyiz. Abdulhamidin 1897 yunan savaşını kazandigi halde korkaklık yaparak masada kaybettigi gibi kaybetmemeliyiz. Ve Atatürk'ün batı trakya ve selanige kadar olan tüm toprakları ele geçirmege gücü olduğu halde tum o toprakları ele geçirmeyerek yaptiğı hatayı tekrar yapmamaliyiz. türkiye askeri açidan gücünün doruğunda. Türkiye Yunanistanı yenecek güce fazlasiyla sahip.
    Cevapla
  • Eren 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu işi diplomasi ile çözecektir.Turkiye askeri açıdan şüphesiz bölgesinin en güçlü ülkesidir.Ama karşı tarafta bir ülke değil örtülü koalisyon var.Bu işler sadece askeri olarak çözülmez.Ekonomik,uluslararası politika tarafları var.Burada ayrıca yanlış yazılan Kurtuluş savasinda Türkiye nin batı trakyayi alacak gücü yoktu.İzmirde Yunan ordusunu denize dökerken büyük seferberlikle alındı.Daha sonra diplomasi ve ordunun Marmara bölgesine yürümesi ile Trakya ve boğazlar İngiliz işgalinden kurtarıldı .Boğaz hakimiyeti bildiğiniz gibi bundan 10 yıl sonra diplomasi ile sağlandı.O zaman bayi trakya hedefimiz olsaydı.İngiliz ordusu Bogazla ve İstanbul'u terk etmezdi
    Cevapla
  • Ali veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye mutlaka en kısa zamanda vurmalı tüm ege adalarını tüm yunanistanı kıbrısın ve giritin tamamını adriyatikteki adaları yeniden ele geçirmeli. Abdulhamitin yunan aavaşını kazandığı halde korkaklık yaparak masada kaybettigimiz savaşı yeniden yapmalı ve kazanacak güçteyiz
    Cevapla
  • Süha 2 yıl önce Şikayet Et
    Aceleye gerek yok aldığı silahların borcunu ödemek için zaten adaları tek tek satacaklar .
    Cevapla
  • Aliveli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan askeri savaşabilecek bir asker değildir yaptıkları silahlanma ülkeyi ekonomik olarak batıracaktır zaten uçan kuşa borçları vardır, kurtuluşları Türkiye ile iyi geçinmek ve işbirliğidir aksi durumlar yunanlı perişandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’