Türk heyeti, Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa ve Kıyamet Kilisesi'ni ziyaret etti.

GİRİŞ 18.02.2022 00:49 GÜNCELLEME 18.02.2022 00:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kalın ve Önal'ın yer aldığı Türk heyeti, Mescid-i Aksa'nın idaresini üstlenen İslami Vakıflar Genel Müdürü Şeyh Azzam El-Hatib ile vakfın merkezinde görüştü.

Diplomatik kaynaklar, Türk heyetinin, Kudüs'ün "Türkiye için ifade ettiği anlamın ne kadar büyük olduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin Kudüs davasına sahip çıkmaya devam etmekte kararlı olduğu vurgusu yaptığı" öğrenildi.

Ardından, Türk heyeti, Mescidi-Aksa'ya geçerek ikindi namazını burada cemaatle kıldı. Mescid-i Aksa içindeki Kubbet-ü Sahra ve Kıble Mescidi'ni ziyaret eden Türk heyetiyle çok sayıda kişi fotoğraf çektirmek istedi.

Türk heyeti, Hz. Ömer'in Kudüs'ü fethi sonrasında inşa ettirdiği Hz. Ömer Mescidi'ne gitti. Kalın ve Önal, bunun ardından Hristiyanlar için kutsal sayılan Kıyamet Kilisesi'ni ziyaret etti.

Kalın, basına verdiği demeçte, "Mescid-i Aksa'nın bizim tabii ki kalbimizde, ruh ve mana dünyamızda, hafızamızda, tarihimizde, kimliğimizde çok özel bir yeri var. Bu vesileyle bu mübarek beldeyi, bu mübarek mekanları, Kudüs-ü Şerif'i, Mescid-i Haram'ı ziyaret etmiş olmaktan da büyük memnuniyet duyuyorum." dedi.

Yaklaşık on gün sonra İslam dünyasının Miraç gecesini idrak edeceğini paylaşan Kalın, bunun öncesinde Kudüs'te Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesine ilişkin, "Bu da aslında çok manidar oldu bizim için. Çünkü İsra ve Miraç hadisesi bildiğiniz gibi Mekke'den Mescid-i Aksa'ya, yani buraya, Filistin topraklarına, Kudüs'e uzanan manevi bir tecrübeyi ifade ediyor. Peygamber Efendimizin Mekke'den buraya, buradan da Cenab-ı Hakk'ın huzuruna gerçekleştirdiği İsra ve Miraç hadisesini önümüzdeki hafta idrak edeceğiz. Bu vesileyle ziyaretimizin bu şekilde Mirac gecesinden önce gerçekleşmiş olması memnuniyet verici." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN ZİYARETİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Filistin ve İsrail'e yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistin ve İsrail'e yaptığımız ziyarette ikili ve bölgesel konuları, Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı, İsrail Devlet Başkanı Sayın Herzog'un Türkiye ziyaretini, bölgesel barış ve istikrar için bundan sonra atılacak adımları ele aldık. Hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim kalın... seni Allah için seviyoruz rabbim sıratı müstakimden ayırmasın. Sen de ihanet etme lütfen
    Cevapla
  • KARA KAPLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistin'e ziyaret eden her Türk ve her müslüman hem oraya bir manevi destektir. hemde sevap kazanmıştır.
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    ayak sesleri miz gelmeye başladı
    Cevapla
  • Uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bizlerede nasib eylesin 3. Kutsal Mekânı ziyaret etmeyi.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İşgalciden aman dileyin bakalım...Allah ıslah etsin..Allah korusun Kutsal mabedi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı