Hollanda'da 'İslam düşmanlığı' raporu: Nefret söylemi sıklaştı

Raporda, şehirdeki Müslümanların çalışma hayatında ve medyada, sıklıkla İslamofobik içeriklere ve nefret söylemine maruz kaldığı belirtildi

Hollanda'da 'İslam düşmanlığı' raporu: Nefret söylemi sıklaştı
Hollanda'da 'İslam düşmanlığı' raporu: Nefret söylemi sıklaştı
GİRİŞ 20.02.2022 17:36 GÜNCELLEME 20.02.2022 17:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hollanda'da Amsterdam Belediyesinin yaptırdığı araştırmada, Müslümanlara yönelik İslamofobik eylemlerin internet ortamı ve iş hayatında yaygınlaştığı tespit edildi.

Amsterdam Belediyesi adına Avrupa Akdeniz Göç ve Kalkınma Merkezince (EMCEMO) hazırlanan raporda, Amsterdam'da İslamofobi'nin artışına dair tespitler ve tavsiyeler derlendi.

Raporda, şehirdeki Müslümanların çalışma hayatında ve medyada sıklıkla İslamofobik içeriklere ve nefret söylemine maruz kaldığı belirtildi.

İSLAM DÜŞMANLIĞI, SOSYAL HAYAT VE İŞ ORTAMINDA NORMALLEŞTİ

Raporun yazarları, Amsterdam'daki birçok Müslüman için İslamofobi'nin giderek normalleştiğini ve Müslüman toplulukların her geçen gün daha fazla nefret söylemlerine maruz kaldığını ifade etti.

İslamofobik eylemlerin internet ortamı ve iş hayatında yaygınlaştığına dikkat çekilen raporda, Müslümanların isimleri, dini inancı gereği giydiği kıyafetleri ya da sakalları sebebiyle iş ve staj başvurularının reddedilmesi, ayrımcılık eylemlerine örnek gösterildi.

Müslümanların, iş başvurularında cinsiyet, terörizm, eşcinsellik ve Hollanda'ya aidiyet gibi başvurularıyla alakalı olmayan sorulara maruz kaldıkları aktarıldı.

Araştırmaya katılanlar, sınıf arkadaşlarının bu tür sorulara muhatap olmadan kolaylıkla iş bulabildiğine değindi.

İbrahim Kalın yazdı: Avrupa'da ırkçılık normalleşiyorİbrahim Kalın yazdı: Avrupa'da ırkçılık normalleşiyor

Fransa'da İslam üzerinden tehlikeli oyunlarFransa'da İslam üzerinden tehlikeli oyunlar

Zemmour'dan skandal açıklama: Müezzin sesi duymak istemiyorumZemmour'dan skandal açıklama: Müezzin sesi duymak istemiyorum

İSLAMOFOBİ İLE YAŞAM

Raporda, İslamofobi'nin şehirdeki Müslüman topluluklar üzerindeki fiziksel, duygusal ve psikolojik etkileri ele alındı.

Araştırmacılar, İslamofobi'nin Hollanda toplumunda normalleşmesine karşı çıkamadıklarını ve artık "bununla yaşamayı öğrendiklerini" gözlemledi.

İslamofobik saldırıların artmasıyla Müslüman toplulukların camiye gitmekten korkması ve Müslüman kadınların dini kıyafet giymekten çekinmesi gibi problemlere değinildi.

Raporda, Müslümanların açıkça tehdit ve hakarete uğramalarının yanı sıra kıyafetleri ve görünüşleri sebebiyle girdikleri yerlerde göz takibine alınmak gibi kolay fark edilmeyen ayrımcılığa maruz kaldığına dikkat çekildi.

MEDYA VE POLİTİKACILAR, İSLAM DÜŞMANLIĞINI NORMALLEŞTİRDİ

Araştırmacılar, İslamofobi'nin normalleşmesinin sebeplerinin başında siyasetteki aşırı sağcı söylemlerdeki artışı ve medya kuruluşlarını işaret etti.

Medyada, Müslümanlar hakkında olumsuz imaj çizildiği belirtilen raporda, Müslümanların toplumu ayrıştıran rollerle eşleştirildiği tespiti yapıldı.

Öte yandan Amsterdam Belediye Meclis Üyesi Rutger Groot Wassink'in raporla ilgili yerel medyadaki açıklamasında, "Araştırma birçok Müslümanın ciddi anlamda etkilendiğini ve göz ardı edildiğini gösteriyor." ifadesine yer verildi.

Raporda, Amsterdam Belediyesine, işçi alımı yapan firmalara ve kişilerin Müslümanlara yönelik ayrımcılıklarına yönelik daha ciddi tedbirler alması tavsiyesinde bulunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    AB ülkeleri lütfen İslam hakkında ön yargılı olmayın.İslamı araştırın ve hak yolunu seçin.Kirli tarihinizle yüzleşin.İnsanlığızı ve mensup olduğunuz dini bir sorgulayın.Maalesef eğri cetvelle doğru çizgi edilemez.Hiç olmazsa şu yunan ve ermenilerin neler yaptığına bakın.Bunlar hangi dine mensup?papazı bile katil ve zalimse gerisini siz düşünün.
    Cevapla
  • 432 2 yıl önce Şikayet Et
    hollandaya dava açılmalı endonezya malezya islam ülkelerini sapkınlaştırıpp işgal altında tuttuklarından dolayı yüklü hollandayı satın alacak şekilde tazminat yükü yapılmalı aynısı belçika domuzları bir avuç ülkele5 nasıl koskoca ülkeleri egemenliği altında işgalleriyle alıyorlar buda çok ilginç doğrusu
    Cevapla
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    Aleyhisselatu vesselam ve sahabeler, dinini yaşayabilmek için, doğup büyüdüğü “kendi topraklarından göç etti “bunlar daha rahat yaşarım diye, elin gavurunun topraklarında çakıldı.Çıkın gidin hiç acımıyorum.
    Cevapla
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyanlar müslümanlara hee yerde zulmediyor ve bizim sesimiz çıkmıyor. Peki müslümanlar ülkelerine döner ve hristitanları ülkelerinden kovarsa ne olur. Hristiyanlar aç karınlarını neyle doyuracak. Gerçi biz öyle bir şey yapmayız, hani biz hoş görülü bir toplumuz ya, bize zulmetselerde biz ses çıkartmayız ya. İslamda hoşgörü var deriz, gayri müslüme ses etmeyiz
    Cevapla
  • Serra 2 yıl önce Şikayet Et
    Islamafobi taktiksel olarak politik silah olarak kullaniliyor politikaya karismayan rahat eder islamofobi evet artti ama bunda muslumanlarin da payi var maalesef herseyi batiya yikmak dogru olmaz..nasil ki bir batilinin hatasini tüm batiya kesiyorsak onlar da aynisini yapıyor. Bugün hollanda voice ses yarismasinda juri koltugunda oturan musluman bir sarkiciya seri tecavüz suclamasiyla dava açıldı hadi buyrun siz simdi muslumanlari neden sevmiyorlar deyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!