Rus devlet televizyonundan tepki çekecek yayın! Listeye Erdoğan'ı da aldılar

"Putin'in medyadaki adamı" olarak bilinen Dmitry Kiselyov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ukrayna'da savaş isteyen liderler"den olduğu saçmalığını dile getirdi.

GİRİŞ 21.02.2022 11:54 GÜNCELLEME 21.02.2022 12:21
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim devam ediyor. Moskova "tatbikatlar bitti, güçlerimizi çektik" dese de bağımsız kuruluşların yayınladığı uydu görüntülerinde, Ukrayna sınırındaki birliklerin yerlerinde durduğu görülüyor.

Sahada gergin bekleyiş sürerken, Batılı liderler diplomasiyi kullanarak Putin'in başlatacağı olası bir savaşı engellemeye çalışıyor.

ABD istihbaratı: Putin saldırı emrini verdiABD istihbaratı: Putin saldırı emrini verdi

RUS DEVLET TELEVİZYONUNDAN SKANDAL YAYIN

Sahada ve diplomasi masasında yaşanan "savaş", enformasyon dalında da hız kesmiyor.

Rus devlet televizyonu Rossiya 1'de programlar yapan ve "Putin'in medyadaki adamı" olarak bilinen Dmitry Kiselyov, son yayınında büyük bir skandala imza attı.

Dmitry Kiselyov, savaş isteyen liderlerin listesini yaptı. Programda bu isimleri görselleriyle yayınlayan Kiselyov, bu listeye Joe Biden, Boris Johnson, Prens Charles, Prens Andrew, Macron ve Zelensky'i koydu.

Listede Cumhurbaşkanı Erdoğan da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki ülkenin liderleriyle de görüşerek gerginliği düşürme çabası gösterdi. Zelenskiy ve Putin'le telefonda görüşen Erdoğan, arabuluculuk ve iki lideri Türkiye'de ağırlama teklifinde bulundu.

France24: Erdoğan Ukrayna-Rusya krizini çözerse NATO'daki gücü daha da artarFrance24: Erdoğan Ukrayna-Rusya krizini çözerse NATO'daki gücü daha da artar

Hatta Batı basını bile Erdoğan'ın bu çabalarını destekleyen onlarca yayın yaptı.

Erdoğan'ın sağduyulu girişimleri ortadayken, savaş çığırkanlığı yapan diğer liderlerin arasına sokulması tepki çekti.

Kiselyov göre Rusya ise "barış" istiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 94
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kendini bitirdi oda biliyor.tehdit etme yap
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya ukrayna ilemi sadece savaşıyor sanıyorsunuz:) ab artı abd ile gayri resmi savaşıyor,rusya ağırdan alıyor savaşı
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusların derdi anlaşıldı. Başka egemen bir ülkenin topraklarına göz dikmek yetmiyormuş gibi istiyorlar ki Ukrayna direnmeden kendilerince belirledikleri yerleri Ruslara teslim etsinler. Rusların yanlış yapmaması için hangi lider Putine akıllıca düşün ve ona göre hareket et demişse onu kara listeye almışlar.
    Cevapla
  • Ahmet Doğru 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar çok önceleri yapılan rus planına göre asıl hedef türkiyedir dikkatinizi buraya yoğunlaştırınız bunu hem amerika hem rusya hemde israil biliyor türkiyeyi öylede böylede Ruslarla karşı karşıya bırarsk Rusyanın türkiyeye savaş açmasının ilk aşamalarını yaşıyoruz ukraynada biliyor bunu bunlar hepsi büyük planın içinde Türkiye çok Acil üst Seviyede önlemlerini çok acil Alması gerekli bu Rusların Asıl hedefi ukrayna değil Türkiyedir Allah korusun Çok büyük bir savaşın eşiğine Doğru yaklaşılmaktadır Türkiyeyi içine çekecek herşeyi Deneyecekler Allah muhafaza Çok Acil önlemler Alınması Gerekli.
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam aksine Rusya Türkiye yi yanına çekmeye çalışıyor ki Rusya Ukrayna savaşında kesinlikle haklıdır NATO nun Rusya yi çevirmesini istemiyorlar
    Cevapla
  • Ramis. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilader sen bunlari reisimize anlatsan iyi olur sen milli istihbaratmisin nerden biliyorsun bunlari sen biliyonda koskoca devletmi bilmiyor bu isi amerikadan beklerimde rusyadan boyle bir hamlenin gelecegini idrak etmiyorum avrupa abd basta rus dusmani asil putin avrupadan galecek tehlikenin farkindayken kusura bakma sen hanki hafayi yasiyorsun turkiye ukrayna degil bikerem bunu kafana sok oyle yorum yaz guclu turkiyeyi sanki rusya yutacakmis gibi millete gaz verme uc aydir ukraynayla bas edemiyor akili yaz miletin kafasinida bozma ..
    Cevapla
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin Rusya Ulusal güvenlik konseyi toplantısı ardından yaptığı açıklamada (Yabancı bir kanaldan izledim) Putin açıklamasında, Türkiye'de dahil Nato ülkeleri Ukraynanın ve Gürcistanın Nato*ya katılmasını belli bir hazırlık aşamasından sonra NATO'ya katılabileceğini onayladıklarını söyledi. Bir yandan da alaylı bir şekilde "Önce hazırlayıp sonra aralarına alacaklar derken, silahlandırıp hazırlayacaklar demiştir. Türkiye de dahil arkasından "biz bunu Amerika'nın baskısıyla onayladık" demek'te bir şeyi değiştirmiyor. Türkiye dik durmalıydı! Türkiye Ukrayna ve Gürcistanın Nato*ya katılmasını onaylamıştır. Kıvırtmanın anlamı yoktur.
    Cevapla
  • Zirto 1 yıl önce Şikayet Et
    Onayladiysa onayladı sanki Allah'tan başka bir varlığa eyvallahimiz varmış gibi ne anlatıyorsun rus dayı
    Cevapla
  • Ramis 1 yıl önce Şikayet Et
    Kucuk atta bizim civcivler yesin hehe
    Cevapla
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Ancak bir şey gözden kaçıyor! Herhalde 2014'teydi, Türkiye'de dahil Nato ülkeleri kraynanın belli bir hazırlık aşamasından sonra NATO'ya katılabileceğini onayladı. Arkasından biz bunu Amerika'nın baskısıyla onayladık demek'te bir şeyi değistirmiyor. Türkiye Ukrayna ve Gürcistanın Nato*ya katılmasını onaylamıştır. Kıvırtmanın anlamı yoktur.
    Cevapla
  • Ramis 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyi salladin ukrayna natoya girmedi atda tutarsa hehe
    Cevapla
  • Müsafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapmasini bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı