Rus Güvenlik Konseyi toplandı: Putin'den son dakika Ukrayna açıklaması!

Putin, Rusya Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü toplama kararı aldı. Öte yandan FSB, Ukrayna topraklarından gelen bir merminin, Rus sınır kontrol noktasının tamamen tahrip ettiğini açıkladı. Ukrayna ise, karakolu bombalamadıklarını açıkladı.

GİRİŞ 21.02.2022 17:08 GÜNCELLEME 21.02.2022 17:48
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin ‘Güvenlik Konseyi’ toplantısında konuştu.

Vladimir Putin, “Rusya her türlü çabayı gösteriyor” derken, “Rusya sorunları barışçıl yolla çözmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

PUTİN: SOMUT BİR TEHDİTLE KARŞI KARŞIYAYIZ

“Güvenliğimiz için gereken koşulların sağlanmasını istiyoruz” diyen Rusya Devlet Başkanı, “Somut bir tehditle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, “NATO, ‘Açık Kapı’ politikası nedeniyle talepleri reddetti” derken, "Güvenlik endişelerimiz gözardı ediliyor" şeklinde konuştu. 

RUSYA VE ABD DIŞİŞLERİ BAKANLARI 24 ŞUBAT'TA GÖRÜŞECEK

Lavrov konuşmasında, "NATO'nun doğuya yayılma çabasını önleme çabalarımız sürecek" derken, "Blinken benimle görüşmeye hazır olduğunu söyledi" ifadelerine yer verdi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'li mevkidaşı Blinken ile 24 Şubat'ta Cenevre'de görüşeceğini sözlerine ekledi. 

RUS SINIR KONTROL NOKTASI VURULDU

Rusya Federal Güvenlik Servisi ise, Ukrayna topraklarından atılan merminin, Rostov'daki bir sınır kontrol noktasını vurduğunu açıkladı. Rus yetkililer, sınıra 150 metre uzaklıkta yaşanan bu olay sonucunda ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığını söyledi.

Ukrayna ordusu ise, Rus sınır karakolunu vurulmasıyla bir ilgilerinin olmadığını açıkladı.

Rus devlet televizyonundan tepki çekecek yayın! Listeye Erdoğan'ı da aldılarRus devlet televizyonundan tepki çekecek yayın! Listeye Erdoğan'ı da aldılar

ABD istihbaratı: Putin saldırı emrini verdiABD istihbaratı: Putin saldırı emrini verdi

"5 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ" İDDİASI

Rusya Güney Askeri Bölge Komutanlığı, Rostov bölgesinde Rusya-Ukrayna sınırını geçmeye çalışan 5 kişinin öldürüldüğünü ve Ukrayna askeri aracının imha edildiğini iddia edildi.

Ukrayna ise, söz konusu haberleri yalanladı: "Rusya'nın açıklaması yalan. Bu bölgede (Rostov) hiçbir gücümüz bulunmuyor."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 65
  • Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    abd Irakta Suriye'de barış getiremedi.. ama işine gelince nasıl Rusya'ya karşı ciddi şekilde hazırlık yapıyor. Natoyu AB yi toplamasını biliyor.. Barış istese Türkiye'ye destek verse barış çoktan olurdu.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Davutoglunun yıllar önce bahsettiği olayı yasiyoruz gerçi biz beceremedik ama ruslar kendileri kendi kendine yapıyor Ukrayna'ya giriş için sebep yaratılıyor
    Cevapla
  • Muh 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya, Ukrayna sınırına 150.000 asker ve silah yığmış iken, Ukrayna sınırına 150m mesafedeki kontrol noktası imha edilince neden ölen olmaz? O noktada neden kimse yoktu? Rusya sınır kontrol noktalarında asker bulundurmuyorsa bu 150.000 askeri, bale gösterisi için mi oraya gönderdi? O noktanın Rusya tarafından imha edildiğini anlamak çok mu zor?
    Cevapla
  • Sezgin 2 yıl önce Şikayet Et
    abd Küba'ya eyvallah dedi mi ki , rusya diyecek.
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    sonunda herkes zarar gorecek , yoksa yesinler birbirini diyecem
    Cevapla
  • Sezgin 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabii tehdihden öte. abd 'nin hedefi Moskova diyebilirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'