Fransız vekil hazmedemedi! 'Türkiye'yi durdurun' çağrısı

Türkiye'nin Afrika'daki rolünün her geçen gün daha da artması ve Başkan Erdoğan'ın son ziyaretleri Avrupa'dan farklı seslerin yükselmesine sebep oldu. AP'nin Fransız vekili Dominique Bilde konuyla ilgili rahatsızlığını dile getirdi.

GİRİŞ 21.02.2022 21:19 GÜNCELLEME 22.02.2022 21:00
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleriyle Türkiye'nin Afrika'daki ekonomik ve askeri varlığını güçlendirdiğini ifade eden Bilde, Fransa ve Avrupa Birliği'ne "Neden yeteri kadar tepki göstermiyorsunuz?" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Senegal ve Gine Bissau'yu kapsayan üç günlük ziyaretleri kapsamında Afrika'da. Ancak bu durumdan rahatsız olanlar var.

TÜRKİYE'YE KARŞI SESSİZ KALMAK SUÇLADI

O isimlerden biri Avrupa Parlamentosu'nun Fransız vekili Dominique Bilde. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bilde, ülkesine ve Avrupa Birliği'ne Türkiye'ye karşı sessiz kaldıkları için tepki gösterdi.

Bilde, Fransa ve AB'nin Mali'deki Rus varlığını takıntı haline getirdiğini ancak Türkiye'nin artan etkisine benzer bir tepki vermediğini söyleyerek rahatsızlığını dile getirdi.

TÜRKİYE VARLIĞINI GÜÇLENDİRİYOR

Fransız vekil, "AB ve Fransa, Mali'deki Rusya ve Wagner'in paralı askerlerine takıntılıyken, Erdoğan Afrika'daki ekonomik ve güvenlik varlığını gizlice güçlendiriyor. Bu çifte standart neden?" sözlerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 161
  • QWERTY 1 yıl önce Şikayet Et
    Vur vur REİS im Avrupa dinlesin
    Cevapla
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle Reis batılı daha çok ağlatacak.
    Cevapla
  • Memis çetin arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa sizi daha çok üzecek reis
    Cevapla
  • Karadenizli 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransiz vekil niye kudurmasın. Bu memleketin ekmeğini yiyen hainler bile durdurun diyorda. Zillet ve katil avrupa el ele
    Cevapla
  • antimakaron 2 yıl önce Şikayet Et
    üüüüü....çok mu üzdük seni fransız bebe? Daha sen birşey görmedin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu