Ukrayna krizi Tayvan'ı da alarma geçirdi: Biz de işgal edilebiliriz

Rusya-Ukrayna krizi, Tayvan’da da Çin'in olası işgaline yönelik endişeleri artırdı. Tayvan'daki yetkililer, Batı'nın Ukrayna krizine odaklandığı bir dönemde Çin'in Tayvan'a provokasyonları artırmasından endişe ediyor.

Ukrayna krizi Tayvan'ı da alarma geçirdi: Biz de işgal edilebiliriz
Ukrayna krizi Tayvan'ı da alarma geçirdi: Biz de işgal edilebiliriz
GİRİŞ 23.02.2022 10:06 GÜNCELLEME 23.02.2022 10:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ülkede Ukrayna krizinin ele alındığı toplantıda konuşan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen, ordunun ve güvenlik güçlerinin bölgedeki askeri hareketliliği dikkatle takip etmesi gerektiğini söyledi. Tsai, hükümetten Çin'in olası dezenformasyon ve psikolojik savaş taktiklerini önleyecek önlemler almasını istedi.

Dışişleri Bakanı Joseph Wu da, daha önce Çin'in Ukrayna krizini bölgedeki askeri manevralarını artırmak için fırsata çevirebileceğini söylemişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise cumartesi günü yaptığı açıklamada Batı'nın Ukrayna'ya gereken desteği vermemesi halinde bunun Tayvan'da da olumsuz sonuçlar yaratabileceğini ifade etmişti.

Öte yandan son dönemde Çin'in Tayvan'a yönelik sıra dışı bir askeri manevrada bulunmadığı belirtiliyor. Reuters'a konuşan Tayvan'daki iki diplomatik kaynağa göre, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping şu anda Komünist Parti kongresine hazırlanıyor ve kongre sonrasında Tayvan'a yeniden odaklanacak.

Tayvan'ı kendi toprağı olarak gören Çin, son iki yıldır ada çevresindeki askeri faaliyetlerini artırdı.

YORUMLAR 9
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tayvan’da gidecek bakın görün. Çin bu dönemde Rusya’yı izledi, batının tepkisine baktı ve ne yapabileceklerini ya da neyi yapamayacaklarını gördü. Zaten Xi Jinping 2027’ye kadar Tayvan bize katılacak diyor. Ya güzellikle ya da savaşla ben ülkenizi alacağım diyor işte. Ukrayna’ya yardım etmeyen batı Tayvan’a yardım eder mi hiç ? O Çin’in bölgesine zaten hiçbir zaman nüfuz edemedi ABD ve Avrupa. Ayrıca zaten ABD Tayvan’a yardım etmeye kalksa bile Avrupalı ortakları yardım etmez. Merkel koltuğunu bırakmadan önce kendisi söyledi Çin’le iç içe geçtik diye. Ben şahsen Fransa’da falan da Çin’le kapışacak bir yürek görmüyorum.
    Cevapla
  • Turco 2 yıl önce Şikayet Et
    Çİn Tayvan savaşı 15 - 20 gün kafa kafaya gider. Sonra Çin toplamaya başlar. Tayvan Ukrayna Rusya'ya bağımlı olduğu gibi Çin'e bağımlı değil.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de misak-ı milli sınırlarını acil ilhak etmeli. Böylece enerji sorunu da ortadan kalkar. Her sene 50 milyar dolar döviz enerji için yurt dışına çıkmak zorunda kalmaz, biz kendi hakkımız olanı almıyoruz yanı başımızda pkk/ypg teröristleri hakkımız olanı gasp edip para kazanıyor üstüne bize saldırıyor kazandıkları ile.
    Cevapla
  • Son Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla aslında bizde Musul ve Kerkük’e girmemizin tam zamanı inceldiği yerden kopsun Kerkük dünyanın en çok petrolü olan belde zaten kimse bizi durduramaz orda
    Cevapla
  • Kobra 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de seni dinleyeck güldüm
    Cevapla
  • Uygurlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemen BM toplanıp bize savaş açarlar. Bizde o malum 5li çeteden değiliz. Biraz sabır. Bir zaman sonra onlar Türkiye ile birleşmeyi isterler.
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye güvenen ülkeler bir bir endişe içerisinde Abd yönetimi için tam bir fiyasko diyebiliriz Abd halkı duruma tepki vermesi çok yakındır bu ülkelere öyle bir vaatler de bulunmuştuki çin devletine her seferinde bedeli ağır olur deyip duruyordu.ukranyadan sonra tayvan da hayal kırıklığını yaşayabilir.Türkiyenin milli yerli silah üretip geliştirmesi kaçınılmazdır yoksa bizde bu ülkelerin haline düşerdik.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD’yi çok çok yanlış yönettiler. Yani şöyle bir baktığımızda yıllarca Irak’ta, Suriye’de saçma sapan işler yaptılar. Afganistan dağlarında Afgan kovaladılar, Vietnam zaten ortada orda da bir başarıları olmadı. Çin ejderhası gözlerinin önünde büyürken hiçbir önlem almadılar şimdi de Çin geliyor diye ağlıyorlar.
    Cevapla
  • İsmet deveci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu biliyorlarmiki 6 parti ve yandaşlari silah geliştirme yapma cabasinda oldunu hükümet ve devlet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!