Baerbock: Putin, Batı'ya yalan söyledi

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Batı'ya yalan söylemekle suçlayarak, "Bir hafta önce ‘A’ dediysen ve şimdi tersini yaptıysan, doğruyu söylemedin ya da yalan söyledin demektir” dedi.

Baerbock: Putin, Batı'ya yalan söyledi
Baerbock: Putin, Batı'ya yalan söyledi
GİRİŞ 23.02.2022 20:08 GÜNCELLEME 23.02.2022 20:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Batı'ya yalan söylemekle suçlayarak, "Bir hafta önce ‘A’ dediysen ve şimdi tersini yaptıysan, doğruyu söylemedin ya da yalan söyledin demektir” ifadelerini kullanarak, “Demokratik, egemen ve özgür bir Ukrayna için doğacak ekonomik sonuçları kabul ediyoruz” dedi. Baerbock, “Putin, Minsk anlaşmasını parçaladığına göre, Rusya krizinden sonra dünya farklı olacak. Uluslararası toplum, Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal etmesini kabul etmeyecektir“ ifadelerini kullandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, çatışmanın her iki taraftaki siviller için sonuçlarına kayıtsız kalmakla suçlayan Baerbock, "Onların dramatik durumuna gözlerimizi kapatamayız" dedi.

Almanya ve Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya ile olan ihtilafta daha fazla yaptırım uygulamaya hazır olduğunu dile getiren Baerbock, saldırılara rağmen iletişim kanallarını da kapatmamaya çalıştıklarını aktardı. "En kötü krizde bile diyalog için pencereyi açık tutmalısınız" diyen Baerbock, "Savaşı önlemek istiyoruz. Gerginlik adımlarını geri çekmek artık Rusya'nın elinde“ dedi.

YORUMLAR 4
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    sizden tek bir doğru duyulduğunu işiten varmı bunu diyecek en son sizsiniz
    Cevapla
  • Greenpeace 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna için kopardığınız yaygaranın binde birini Suriye için ve Suriye de ölen mazlumlar için, Filistin için yapmadınız. Batı'nın iki yüzü, Amerika'nın sahte yüzü ortadadır. Rusya Suriye de sivilleri öldürürken nerede idiniz... Alayınız fasonsunuz bir Türkiye kadar olamadınız.
    Cevapla
  • 007 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Putin de sizdenmiş
    Cevapla
  • Dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne zaman Doğru Söyle diniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü