Son dakika: Kremlin duyurdu: İki ayrılıkçı bölge Rusya'dan yardım talep etti!

Son dakika: Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı liderler Rusya Devlet Başkanı Putin'den Ukrayna ordusuna karşı yardım istedi.

Son dakika: Kremlin duyurdu: İki ayrılıkçı bölge Rusya'dan yardım talep etti!
Son dakika: Kremlin duyurdu: İki ayrılıkçı bölge Rusya'dan yardım talep etti!
GİRİŞ 24.02.2022 04:26 GÜNCELLEME 24.02.2022 04:30
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Son dakika: Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı liderler Rusya Devlet Başkanı Putin'den Ukrayna ordusuna karşı yardım istedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti yönetimlerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak yardım istediklerini söyledi.

Mektupta, "Donbas'ta sivil kayıplar yaşandığına" işaret edildiğini kaydeden Peskov, "Yönetimler, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin ve oluşumlarının saldırganlığını püskürtmek için Rusya başkanından yardım istediler." ifadesini kullandı.

Putin, 21 Şubat'ta sözde yönetimleri tanıdığını açıklamış, bölgede "barışın sağlanması" gerekçesiyle askeri konuda yardım edilmesi talimatı vermişti. Rusya Parlamentosu, dün yurt dışına asker gönderme kararını onaylamıştı.

HAVALİMANI UÇUŞA KAPANDI

Ukrayna'nın Harkov kentindeki Kharkiv Havaalanı, sabaha kadar uçuşlara kapatıldı bilgisi de paylaşıldı.

KULEBA'DAN BMGK'YA ACIL TOPLANMA ÇAĞRISI

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba,  Donetsk ve Luhansk'taki yönetimlerin Rusya'dan yardım talebi üzerine BM Güvenlik Konseyi'nin acil olarak toplanmasını talep etti.

Maxar'a ait uydu görüntüler, batı Rusya'da, çoğu Ukrayna sınırına 10 mil ve Ukrayna'nın Kharkiv şehrine 50 milden daha az mesafede olan bir dizi yeni konuşlandırmayı gösteriyor.

BM GÜVENLİK KONSEYİ UKRAYNA'NIN ÇAĞRISI ÜZERİNE TEKRAR ACİL TOPLANIYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, ülkenin doğusundaki ayrılıkçı sözde yönetimlerin Rusya'dan yardım istemesi sonrası Ukrayna'nın çağrısı üzerine tekrar acil toplanma kararı aldı.

BM Güvenlik Konseyi, şu anda New York'ta bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba'nın talebi üzerine bugün New York saatiyle 21.30'da tekrar toplanacağını duyurdu.

YORUMLAR 43
  • ÖZCAN 58 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın putin 27 Aralık 1979 da da Afgan hükümetine yardım istedi bahanesi ilede Afganistan'a girmiştiniz. sonuç; sscb rusyaya dönmüştü bundan sonrasını var sen düşün.
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    putin dağıt ulan ukraynayı güvenliğin önemli. Biz ne halta bekliyoz ulan 40 yıldır ırak ve suriyeden gelen abd-rus teröristeri pkk nın saldırılarına? Ne diye bekliyoz ulaaaaaanh. içerde chp ip abd uşakları mandacı hain muhalefet olursa daha çooook kaybederiz. REis acilen 15 temmuz meral ve kemal ve hdp teröristleri tutuklansın. içerde kaos peşindeler uyarmadı demeyin sonra millete gelmeyin bi darbe de biz vururuz. Aym derhal kapatılsın abd ve avrupaya özgü karar veriyolar hala terörist demirtaşa ceza verilemedi hatta hak ihlali veriliyor ulan kime hizmet ediyo bu hakimler REİİİİİİİİİS harekete geç çok geç olacak....
    Cevapla
  • muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim 6 li ganyanda yakinda abd den yardım isteyebilir,gerci onlar için fark etmez, yardim isteyecek bir gavur bulsunlarda ister Rus, ister ing.veya Yahudi dikkatli olmakta fayda var.
    Cevapla
  • Boş olmayan sözcü 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla güzel iş doğrusu bundan sonra kimin gücü kime yeterse mi oynayacağız
    Cevapla
  • Kafkasyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesele şu ki bu ayılar işi çözmüş rusya abd ab ayıları iki kukla devlet başkanı koyuyorlar yönetime bunların istediği gibi at koşturuyor oda kadirov gibi zamanı gelince de toprakları teslim ediveriyor güzel ticaret halkın yardim felan istediği yok %80'i karşi bile ama gel gör ki hainlik böyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması