ABD'den Rusya'nın müdahalesine ilişkin bilanço açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Ukrayna’ya 75 Rus savaş uçağının girdiğini ve 100 füzenin fırlatıldığını açıkladı.

ABD'den Rusya'nın müdahalesine ilişkin bilanço açıklaması
ABD'den Rusya'nın müdahalesine ilişkin bilanço açıklaması
GİRİŞ 24.02.2022 19:43 GÜNCELLEME 24.02.2022 19:43
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Pentagon’dan üst düzey bir yetkili, Ukrayna’daki 10 hava üssünün vurulduğunu, Rus güçlerinin bu sabah itibariyle Ukrayna topraklarına kuzey batıdan girdiğini, çalışmaların Harkov’da yoğunlaştığını açıkladı.

PENTAGON'DAN BİLANÇO AÇIKLAMASI

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi dün gece başladı ve Pentagon’dan üst düzey bir yetkili çatışmanın ilk aşamasına ilişkin detayları verdi.

Yetkili, Rusların üç ana eksenden Ukrayna’ya saldırdığını bildirdi.

Rusya’nın ana amacının Ukrayna hükümetini ortadan kaldırmak olduğuna dikkati çeken yetkili, bir kısım Rus unsurlarının Kırım’dan kuzeye doğru, bazı unsurların da kuzeyden başkent Kiev’i hedef alacak şekilde saldırı başlattığını diğer eksenin ise Ukrayna’nın kuzeydoğusundan Harkov’a yönelik saldırı yaptığını ifade etti.

100 FÜZE, 75 SAVAŞ UÇAĞI

Çatışmaların Harkov’da yoğunlaştığını belirten Pentagon yetkilisi, "Tahminimize göre Ruslar dün gece uzun menzilli, kısa menzilli, karadan karaya, denizden karaya seyir ve balistik füzeler olmak üzere farklı ölçeklerde 100’den fazla füze fırlattı.” bilgisini verdi.

Yetkili ayrıca Rus Hava Kuvvetlerine bağlı 75 savaş uçağının Ukrayna hava sahasına girdiğini, bu sabah itibarıyla da Rus kara birliklerinin Ukrayna’nın kuzeydoğusundan kara harekatı başlattığını belirtti.

ABD POLONYA'DA HAZIRLANIYOR

Savaşın henüz ülkenin batı kısımlarına sıçramadığını ve ülkeye denizden çıkarma yapılmadığını kaydeden yetkili, “Dünkü saldırı genel olarak kışlalar, cephaneler, depolar gibi askeri noktaları ve yaklaşık 10 hava üssünü hedef aldı.” dedi.

ABD’nin Ukrayna hava sahasında herhangi bir hava unsurunun bulunmadığına işaret eden yetkili, ABD güçlerinin ise Ukrayna’dan çıkacak ABD vatandaşlarına destek vermek üzere Polonya’da hazırlık yaptığını duyurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • rgünel 2 yıl önce Şikayet Et
    Putini kimse tutamaz abd ve nota asla askeri operasyon yapmıyacak ukrayna da güvenmemeyi öğrenecek batıya . Rusya yı oylamak için ulraynayı yem ettiler
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız Amerikalılar ne dediyse çıktı, Rusya’da pis casusları var heriflerin belli, Rusya’ya tuzak kurdular
    Cevapla
  • Herkes yesin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin hepsi danisikli dövüş ne yapacaklarini sasirmislar
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    istihbaratını açıkla biri süfle veriyor herkes aynı teraneyi okuyor. işiniz gücünüz varsayım atıp tutma başka birşey yok
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelenskinin yerine olsam Putin’e barış yaparım derhal
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd şimdilik izleyecege benziyor iki ülkenin de kayıpları artınca ukrayna nato ya dahil edilip nato olarak savaş durdurulacak abd dünyada söz sahibi olduğunu ispatlayacak abd havadan türkiye karadan iki ucu sorunlu değnek bizim icin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!