Son dakika:Putin'den operasyon sonrası ilk açıklama!

Son dakika haberi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın işgal edilmesi sonrasında ilk kez açıklama yaptı.

GİRİŞ 24.02.2022 20:30 GÜNCELLEME 24.02.2022 20:34
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın işgal edilmesinin ardından ilk kez kameraların karşısına geçti, açıklamalarda bulundu.

Putin'in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

"Şu anda olanlar alınması gereken tedbirlerdi ve başka şans yoktu, tüm denemelerimiz boşa çıktı. Bunu yapmamız gerekiyordu, başka çaremiz yoktu"

"Rusya dünya ekonomisinin bir parçası olmaya devam ediyor ve bu sisteme zarar vermeyi planlamıyor. Parçası olduğumuz bir sistemi neden yok edelim?"

“Bizi lütfen bu sistemden dışarıya itmeyin.”

“Güvenlik garantileri konusunda milimetre ilerleyemedik. Nasıl bir dünyada yaşadığımızı biliyoruz ve yaptırımlara hazırlandık” 

PUTİN'İN AÇIKLAMALARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in işgal sonrası yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Sözlerine "Değerli iş arkadaşları, her ne kadar önceden planlamış olsak da sizinle yaptığımız bu toplantı hafif tabirle 'standart dışı koşullarda' gerçekleşiyor" diyerek başlayan Putin, "En önemli husus, şu anda yaşananların zorunlu önlem olduğunun anlaşılması. Bize başka şekilde hareket etme şansı bırakmadılar" dedi.

Rusya'nın yeni yaptırımlar uygulanmasıyla ilgili riskleri önceden değerlendirdiğini ve olası kısıtlamalara hazırlandığını vurgulayan Rusya lideri, "Tabii ki hepimiz, sizler de dahil, nasıl bir dünyada yaşadığımızı anlıyoruz. Şu anda kısıtlamalar ve yaptırım politikası bakımından yaşananlara öyle veya böyle hazırlandık" diye konuştu.

Rusya lideri, "Güvenlik alanında öyle riskler yarattılar ki, buna başka araçlarla karşılık vermemiz imkansızdı. Sizlerden yaşananlara anlayışla yaklaşmanızı ve üretimi, ekonomiyi, istihdamı destekleyecek araçların aranmasında hükümetle dayanışma içinde çalışmanızı isterim" ifadelerini kullandı.

Putin, Kremlin'in, ABD yaptırımlarının Rus ekonomisi üzerindeki etkisine hazır olduğunu vurguladı.

"ONA ZARAR VERMEYECEĞİZ"

"Jeopolitik riskleri tümüyle öngöremeyeceğimiz açık ancak hükümet ve iş dünyası arasındaki ilişkilerde sizler, elbette bu öngülebilirliğin hükümet tarafından anlaşılacağını ve bunun istikrarlı olacağını bekleme hakkına sahipsiniz. En önemlisi, sürekli irtibatta kalınması. Tabii ki de hükümetin, en geniş anlamıyla iktidarın görevinin sizler için iyi koşullar sağlamak, daha fazla özgürlük sağlamak olduğunu görüyorum" diye devam eden Putin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya, küresel ekonominin bir parçası olarak kalmaya devam ediyor ve bu nedenle, onun parçası olarak kaldığı sürece, kendimizi parçası hissettiğimiz bu sisteme zarar vermeyeceğiz. Bizzat içinde bulunduğumuz küresel ekonomi sistemine zarar vermeyi planlamıyoruz."

YORUMLAR 94
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bunu iyi kullanırsa Kerkük Musul kırım ve adaları geri alma şansımız var
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Ve şu dönemin kıyamet alametlerinin bir biri ardına hak olan Allahın vaadi gerçekleşmesi an be an oluşacaktır. SubhanAllah. Yazacak çok var ama şuan başka meseleler emri Allahdan geldiği için zaruri mecburi kesiyorum. Ben hiç kimse değilim aciz bir aciz....Allahın acizi.
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazen insanoğulların halleri yaşamları ve ihtiyaç veya ceza veyahut selameti için kendi hesabıma dahi birşey yapamaz oldum . her yerde başka bir felaket veya rahmet veya çatışma ,haksızlık zulum .nasıl uyku nasıl halki bütün doğular batılarla kuzey güney yukarı aşşağı ile meşkuliyet
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu savunma sebebiyle kendilerine hesap sorulunca ceza gelince veya ızdırab veya elemli acılar neden ne yaptım diyor sonra.peki sen veya siz bazılarına gelecek olan felaketi neden çevirme duası ettin neden suçluyu adalete teslim etmedin dendiğinde mahşerde ahirde bundanmıydı benim zorluğum der mükafatta alamaz.
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir çok anne baba çocuğunun bakiremi olup olmadığını dahi bilmiyor.araştırmayın daha kötü sonuçlar çıkar karşınıza canınız daha çok yanar ..(( din Allah eğitim inanc iman temizlik ahlak edeb bereket vurdum duymazlık vs yüz tane en az yazabilirim.bunların bu dönemde artması nedir neyin işaretidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak