Biden'ın basın toplantısına damga vuran soru: Cevabını vermeden gitti

Rusya'ya yönelik yaptırımlara ilişkin gazetecilerin karşısına çıkıp açıklamalarda bulunan Joe Biden gazetecilerin ısrarla Swap yaptırımı ve "Putin'e yaptırım uygulayacak mısınız?" şeklindeki soru ile karşılaştı ama cevap vermedi

GİRİŞ 25.02.2022 00:28 GÜNCELLEME 25.02.2022 00:49
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden'in basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı Putin'le ilgili soru damga vurdu. Biden, gazetecilerin ısrarla sorduğu "Putin'e yaptırım uygulayacak mısınız? Neden bugün yaptırım uygulamadınız?" sorusunu yanıtsız bıraktı.

Rusya'nın Ukrayna'ya girmesinin ardından ABD Başkanı Biden de kamera karşısına geçti. Biden, enerji haricinde Rus bankaları ve elitlerine yönelik ağır yaptırımlar uygulayacaklarını belirterek, NATO ülkelerini birlik olmaya davet etti.

"YAPTIRIMLARLA PUTİN DE DİREKT HEDEF ALINABİLİR?"

Biden, uygulayacakları yaptırımların yanı sıra Putin'in de yaptırımlarla direk hedef alınabileceğini ifade ederek, "Putin savaşını ilan etti. Burada şeffaf bir şekilde gelişmeleri dünya ile paylaştık. Putin burada saldırgandır. Putin bu savaşı seçti ve kendisi de ülkesi de bunun sonuçlarına katlanacaktır. Rusya'ya yeni kısıtlamalar getireceğiz. Bu kısıtlamaları Rus ekonomisi üzerinde uzun vadeli sonuçlara yol açacak. ABD bunu tek başına yapmıyor. Küresel ekonominin yarısından fazlası yanımızda. Fransa, Almanya, Yeni Zelanda, birçok ortağımız bize katıldı. Rusya'nın dolarla, euro ile pound ile işlem yapmasını sınırlayacağız. Putin de yaptırımlarla direkt hedef alınabilir" dedi.

GAZETECİLERİN ISRARLI SORULARINI YANITSIZ BIRAKTI

Biden daha sonra soru cevap kısmına geçti. Amerikalı gazeteciler, Biden'e "Neden Putin'e bugün yaptırım uygulamıyorsunuz?" diye sordu. Bir kaç gazetecinin de aynı soruyu tekrarlamasının ardından salonda gürültü oluştu. Ancak ABD Başkanı Biden, gazetecilerin bu sorularını yanıtsız bırakarak toplantıyı noktaladı.

YORUMLAR 57
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlarla rakı balık keyfi yapanlar görsün nasıl sattıkları nı
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın lideriyim diyen kişinin düştüğü acizligin belgesi
    Cevapla
  • Nsn 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bize shlarin parasini ödemişmiydi
    Cevapla
  • Mahmutusta 2 yıl önce Şikayet Et
    abd ve ab, Rusya'nın gazını almak için Ukrayna ya verdiler gazı, attılar Rusya'nın önüne sonra çekildiler geriye seyreyliyorlar ama kuduz köpek bir kişiyi ısırmakla kuduzluğu geçmez bilginiz olsun
    Cevapla
  • Yigido 2 yıl önce Şikayet Et
    Danişikli Döğūş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi
Kastamonu’da sulama kanalında başı kesilmiş ceset bulundu