Cevizoğlu'ndan Biden'ın sözlerine sert tepki: Putin'le ortak mısın

ABD lideri Joe Biden'ın Rusya'ya yönelik yaptırım açıklamalarını CNNTürk'te değerlendiren sosyolog gazeteci Hulki Cevizoğlu, yapılan açıklamalar için "tamamen boş" dedi ve Biden'i düşmanı Putin'le ortak çalışmakla suçladı.

GİRİŞ 25.02.2022 00:16 GÜNCELLEME 25.02.2022 00:36
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Hande Fırat'ın sunduğu programa katılan Hulki Cevizoğlu, gazetecilerin Biden'a 2 kez Putin sorusunu yönelttiklerini ancak cevap alamadıklarını belirterek "Ekonomi ile ilgili bir soru soruldu, yine tekrar edildi ona da cevap vermedi. Ayrıca birbiriyle çelişen açıklamalar yaptı" dedi. 

Biden'ın 15 dakika tek başına konuştuğunu, 8 dakika da gazetecilerin sorularına cevap verdiğini hatırlatan Cevizoğlu Biden önce Rusya imparatorluk kurmak istiyor dediğini daha sonra da Sovyetler Birliği'ni canlandırmak istediğini söylediğini belirterek "Sovyetler Birliği imparatorluk değil. Ya tarih bilgisi eksik ya da danışmanları onu yalnız bırakmış." dedi. 

DÜŞEN BORSALARI SIRALADI BORSA İSTANBUL'A DİKKAT ÇEKTİ

Biden'ın Rusya için "borsası çakıldı" sözlerini değerlendiren Cevizoğlu " Bugün 16.10 itibarı ile Rusya borsası yüzde 30 oranında düştü. ABD borsası onda biri kadar yüzde 3 oranında düştü, Avrupa'nın toplam borsası yüzde 4.5 oranında düşerken Türkiye borsası ise yüzde 9 oranında düştü. Onlar savaşıyor bizim borsamız etkileniyor." dedi.

"NATO ÜLKELERİNİ GAZA GETİRDİ, UKRAYNA'YI DURDUK YERE ATEŞE ATTI"

"Ey Biden, sen NATO ülkelerini gaza getiriyorsun, yanında olmadığın Ukrayna'yı durduk yerde adamları ateşe attın. Hollanda'da bir günde doğalgaz yüzde 45 arttı.  Hem bankalarına el koyduğunu söylüyorsun diğer taraftan yaptırımların etkisini bir, bir buçuk ay sonra göreceğiz diyorsun, bir, bir buçuk ay sonra kim öle kim kala." dedi.

"NEDEN SADECE OLİGARKLARA ACI ÇEKTİRİYORSUN PUTİN'LE ORTAKLIĞIN MI VAR"

Biden'ın "Rusya'nın yozlaşmış milyarderleri de acı çekecek" dediğini hatırlatan Cevizoğlu "Putin niye acı çekmiyor, niye Putin'e yaptırım uygulamıyorsun. Anlaşmanız mı var, gizli planınız mı var. Bir de gizli olmayan istihbaratı paylaştık dedi, demek ki gizli olan ve ortaklarının bilmediği istihbarat paylaşımı da var." diye sordu.

Ukrayna'ya siber saldırı yapıldığını ABD'ye siber saldırı olursa karşı koyacaklarını söyleyen Biden'e "Peki neden Ukrayna'yı siber saldırıya karşı korumadın" tepkisini gösterdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 102
  • Gaziantepli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'nın hali sırtını Bidon'a dayayan 6+1'cilere kapak olsun.
    Cevapla
  • 16kahraman 2 yıl önce Şikayet Et
    Biden ABD nın CHP lideri...
    Cevapla
  • Said 2 yıl önce Şikayet Et
    Trump da ak parti o zaman
    Cevapla
  • vatandaş hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    abd-putin le ortak. tam yerinden başlık konmuş.
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle BU YORUMA KATILIYORUZ. BAŞINDAN BERİ böyle...ANLAŞMALI BİR İŞGAL.
    Cevapla
  • Erdo 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle ortaklar, soytarı bir düzen kurmuşlar, birleşmiş milletlerin yapısı acilen değiştirilmeli, dünya beş devletten ibaret değildir. Yoksa daha çok ahmakça uygulamalar görürüz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor