Vladimir Zelenskiy: Yalnız bırakıldık

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, '' Yalnız bırakıldık. Kimse bizim için savaşmak istemiyor.'' ifadelerini kullandı.

Vladimir Zelenskiy: Yalnız bırakıldık
Vladimir Zelenskiy: Yalnız bırakıldık
GİRİŞ 25.02.2022 02:33 GÜNCELLEME 25.02.2022 08:07
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, Rusya'ya karşı ülkesinin savunmasında yalnız bırakıldıklarını belirterek, "Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Ancak bizim ne tür güvenlik garantilerimiz olacak?" dedi.

Ukrayna'ya yalnızca sözle değil, belirli şekilde destek olan ülkelere de minnettar olduklarını anlatan Zelenskiy, "Ancak ülkemizin savunmasında yalnız bırakıldık. Kim bizimle savaşmaya hazır? Bunları görmüyorum. Kim Ukrayna'ya NATO'ya katılma garantisi vermeye hazır? Herkes korkuyor" ifadelerine yer verdi.

Zelenskiy, Moskova'dan bugün konuşmaya hazır olduklarına dair açıklamalar geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ukrayna'nın tarafsız statüsü hakkında konuşmak istiyorlar. Tüm ortaklarına söylüyorum, ülkemizin kaderi şimdi belirleniyor. Onlara soruyorum, 'bizimle misiniz?' Bunu bizimle birlikte cevaplıyorlar. Ama bizi NATO'ya almaya hazır değiller"

"HEPSİ KORKUYOR"

Avrupa'daki 27 liderin korktuklarının altını çizen Zelenskiy, "Hepsi korkuyor ve biz korkmuyoruz. Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Ancak bizim ne tür güvenlik garantilerimiz olacak? Bunu hangi ülkeler temin edecek?" dedi.

Zelenskiy, devam eden işgalin sonunun konuşulması gerektiğini vurgulayarak, "Ama şimdi ülkenin kaderi tamamen ordumuza ve güvenlik güçlerimize bağlı" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 146
  • lazer 2 yıl önce Şikayet Et
    saddam,kaddafi,sen vs vs..küreselcilerle halaya giren herkes orta oyununda sopayı,alicengiz ile de de tüm alt ve üst kimliğini kaybetmeye mahkum..bu onların başarısı değil ilahi kanundur..onlar bu kanunla ve Allahın kullarıyla oynarlar..müslim gayri müslim farketmez..vesselam..aklı ve imanı olmayanın kaderi..şimdi dinsizin hakkından imansız gelir diye bir imansız beklemeli..ne yazık, ne aciz durum..oysa kul rabbi karşısında aciz kalmalı değilmiydi..
    Cevapla
  • canturk 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye karsı ab ve abd rusyaya ukraynayı verdi karsılıgında türkiyeye saldırmak için söz aldılar diye dusunuyorum güneyimizde pkk ya batımızda yunanıstana ve akdenizde ab guclerıne ve rumlara her turlu destek verılırken ukraynaya verılmıyor ukrayna karsılıgında suriyeden cekılmesı akdenize karadenize karısılmaması turkıyeye saldırıya mudahıl olmaması ıstendı dıye dusunuyorum bı kac ay ıcerısınde turkıyeye ısgale gecerler dıye dusunuyorum tum hazırlıklarımızı ona gore yapmalıyız
    Cevapla
  • canturk 2 yıl önce Şikayet Et
    abd rusyadan suriye ıraktan çekilme ve türkiyeye yapacakları bir saldırıda karşılarına çıkmama karşılığında ukraynayı putine verdiler diye dusunuyorum rusya varken turkıyeye saldıramayacaklardı suriyede duramayacaklardı suriye ve turkıyeye karsılık ukrayna ruslara verıldı dıye dusunuyorum bursadan muglaya kadar olan bolum hatta antalyada ıcınde isgal edilecek diye dusunuyorum hem pkk ya destek veriliyor hemde yunanıstana ıkısıde saldırıya hazırlanıyor abd de buyuyen turkıyeden rahatsız
    Cevapla
  • canturk 2 yıl önce Şikayet Et
    yalnız değilsin nato abd ab sizi rusyaya sattılar karsılıgında türkiyeye girecekler ruslar karısmayacak suriyedeki toprakları esadı abd ye bırakıp cekılecek ege ve boğazlar ab abd ve yunanıstan ıcın cok onemlı ayasofya cok onemlı izmir cok onemli istanbul izmir mugla izmir istanbul edirne ele geçirilecek işgal yakın zamanda bir bahaneyle başlar diye dusunuyorum suriye karısacak ruslar cekılecek surıye karısacak abd genişleyerek her tarafı ele gecırecek benim görüşüm böyle
    Cevapla
  • recep 2 yıl önce Şikayet Et
    komedyen lider olursa ülke de sirke döner tabi ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!