Dünya şampiyonu Klitschko eline silah alıp sahaya çıktı: Rusya ile savaşıyor

Eski dünya ağırsiklet boks şampiyonu olan Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, eline silah alarak sahaya çıkarak Rusya ile savaşıyor...

Dünya şampiyonu Klitschko eline silah alıp sahaya çıktı: Rusya ile savaşıyor
Dünya şampiyonu Klitschko eline silah alıp sahaya çıktı: Rusya ile savaşıyor
GİRİŞ 25.02.2022 18:55 GÜNCELLEME 25.02.2022 19:00
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Kendisi gibi boks şampiyonu olan kardeşi Vladimir Kliçko'yla beraber Ukrayna'yı “Rusya'nın kanlı işgaline karşı” silahla savunacaklarını söyleyen Kiev Belediye Başkanı, İngiliz televizyonu ITV'de yaptığı konuşmada “Başka bir seçeneğim yok. Bunu yapmak zorundayım, savaşacağım” dedi.

Kiev'in büyük tehdit altında olduğunu kaydeden 50 yaşındaki Kliçko, kentteki kritik öneme sahip altyapıyı savunmak için orduyla beraber hareket ettiğini belirtti. Kliçko, tüm Kievlilerin kenti savunmaya hazır olduğunu söyleyerek “Ukrayna'ya ve halkıma inanıyorum” diye konuştu.

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların tek taraflı bağımsızlığını tanıyarak ülkeye askeri operasyon başlatan Rusya'ya bağlı güçler Kiev'e doğru ilerlerken saldırılarda ölenlerin sayısı hızla artıyor. Ukrayna genelinde 100 bini aşkın kişinin son saldırılar nedeniyle evlerinden kaçtığı tahmin ediliyor.

YORUMLAR 46
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    savaşacaksınız tabii, vatansız hayat neye yarar...
    Cevapla
  • Enver 2 yıl önce Şikayet Et
    ruslarin himaye altinda girmektende eger ölümü secerim ..Gurur duydum helal olsun ...darisi tataristan ,dagestan ,cecenistan basina ...
    Cevapla
  • Sabahattin kaplan 2 yıl önce Şikayet Et
    ol ama asla toprağı verme helal size allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Yıkıcı Kaos 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam demokrasi dersi vermek için Almanya tarafından yetiştirimiş pempe devrimi yapanlardan biridir. Pempe devrimin ardından bir Komedyen başkan oldu ve sonunda Ukrayna'da kaos ortamı oluştu. Batı'nın bizde demokrasi diye diye dayatmak istediklerinin ne olduğunu Ukrayna da görmüş olduk. Millet ittifakının hedefide pempe güçlendirilmiş parlamenter sistem dedikleri, yani batının yıkıcı Kaosunu Türkiye'ye getirmek.
    Cevapla
  • ERTUGRUL58 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana Vitali,bizdeki bazi sporcularda maalesef Devletine karsi hainlik pesinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"