Macron'dan korkutan açıklama! ABD ve İngiltere dahil 27 ülkeden Ukrayna kararı

ABD ve İngiltere dahil 27 ülke, Ukrayna'ya daha fazla silah, tıbbi malzeme ve askeri yardım konusunda anlaştı. Fransa lideri Macron ise, Rusya-Ukrayna savaşının uzayacağını ve buna hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 26.02.2022 13:13 GÜNCELLEME 26.02.2022 17:09
Bu Habere 295 Yorum Yapılmış

Rusya'nın 24 Şubat sabahı başlattığı işgal harekatı, 3'üncü gününde. İngiliz medya kuruluşu Sky News, ABD ve İngiltere dahil 27 ülke, Ukrayna'ya daha fazla silah, tıbbi malzeme ve askeri yardım konusunda anlaştı.

Askeri mühimmat, tanksavar silahlar ve hava savunma silahları gibi yardımların yanısıra, tıbbi malzemeler de gönderilecek.

Yardımın, Ukrayna'nın batısından orduya ulaştırılması hedefleniyor.

Sky'ın haberine göre; yardım göndermeyi kabul eden ülkeler arasında, NATO üyesi olmayan ülkeler de var.

AVRUPA ÜLKELERİ UKRAYNA'YA ASKERİ YARDIMLARI ARTIRDI

Hollanda, Ukrayna'ya 200 adet Stinger Omuzdan Atılan Hava Savunma Füzesi (MANPADS) sevk etme kararı aldı.

Danimarka, Ukrayna ordusuna 2 bin kurşun geçirmez yelek ve 700 askeri ilk yardım çantası gönderdi.

Çek hükümeti, Ukrayna'ya 8,6 milyon dolar değerinde silah ve mühimmat göndermeyi kabul etti.

Almanya hükümeti ise, 5000 adet zırhlı kaskın Ukrayna'ya doğru yola çıktığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanlığını Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine 350 milyon dolarlık askeri yardım yapma konusunda yetkilendirdiğini açıkladı.

"SAVAŞ UZUN SÜRECEK, HAZIRLANMALIYIZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Tek bir şey söyleyebilirim bu savaş uzun sürecek ve bu savaşla birlikte gelecek başta ekonomi olmak üzere her krizin uzun süreli sonuçları olacak. Hazırlıklı olmalıyız" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 295
  • Aladag 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin bu savaşın başında biz ukrayna ile savaşı düşünmüyoruz biz NATO ile savaş i düşünüyoruz demişti daha sonraki açıklamalarında Ekim ayında İngiltere ile savaşabiliriz demişti ve durum onu gösteriyor Her ne olursa olsun ileride bütün dünya ukraynalilardan nefret edecek duruma gelecek bilhassa Avrupalılar kendi ülkelerine bomba düşmeye başlayınca hayata bakış açıları degiseecek ama iş işten gececek 3.cuncu dünya savaşı çoktan başladı iki hiristiyan ülke savaşında dünya savaşı başlıyor
    Cevapla
  • Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkarım günün sonunda Rusya topyekûn nükleer füzelerle yanıt verecek. Savaş ne kadar uzarsa Rusya nın cevap verme oranı o kadar artacaktır. Bu Ukrayna ya veya ABD-İngiltere ye uzanır. Böyle bir ihtimal var.
    Cevapla
  • Mmm 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkasının toprağında savaş. Tamda batıya göre bir kalleşlik. Umalımki bunları canlı canlı yaşayan Ukrayna gibi ülkelerin halkları satılmış kalleş liderlerine inanıp batının sözlerine inanmayı bırakır yada satılmış liderleri batının sözüyle ülkesini kaosa sokarken halk tepki gösterip durdurur. Bunun en yakın örneği Türkiye ile çatışmaya sokulmak istenen Yunanistan ve satılmış lideri batının yeni oyuncağı Miçotakis. Batının kalleş oyunları ile Yunanistan'a kaos yaşatmak üzere.
    Cevapla
  • Ali Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşın baş sorumlusu Batıdır!
    Cevapla
  • Takıl beri 2 yıl önce Şikayet Et
    İnlerine girdik inlerine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK'ya peş peşe darbeler! 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor