Çavuşoğlu Lavrov'la, Erdoğan Zelenskiy'le görüştü: Ateşkes için bastırıyoruz

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, Türkiye diplomatik temaslarını artırdı. Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy'le, Çavuşoğlu da Lavrov'la görüşürken, Çavuşoğlu Lavrov'a "askeri operasyonların durdurun" çağrısı yaptı.

GİRİŞ 26.02.2022 16:23 GÜNCELLEME 26.02.2022 17:27
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü. İki lider ülkedeki son durumu ele alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Rusya'nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı dileyerek yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

ERDOĞAN: ATEŞKES İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

Erdoğan'ın Zelenskiy'e "acilen ateşkes ilan edilşmesi için çaba sarfediyoruz" dediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti" denildi.

TÜRK YETKİLİ: RUS GEMİLERİNİN BOĞAZLARDAN GEÇİŞİNE YASAK GETİRMEDİK

Zelenskiy ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Dostum Başkan Erdoğan ve Türk halkına güçlü destekleri için teşekkür ederim. Türkiye tarafından Rus savaş gemilerinin Karadeniz'e geçişinin yasaklanması ve Ukrayna'ya önemli askeri ve insani destek bugün son derece önemlidir. Ukrayna halkı bunu asla unutmayacak!" dedi.

Zelenskiy'nin "Türkiye tarafından Rus savaş gemilerinin Karadeniz'e geçişinin yasaklanması" temennisi, "Türkiye Rus gemilerinin geçişlerine yasak getirdi" diye servis edilince, açıklama yapan Türk yetkili, Türkiye'nin böyle bir karar almadığını belirtti.

Rusya, İstanbul ve Çanakkale boğazlarını savaş gemilerine kapattığına dair Türkiye'den herhangi bir resmi bildirim almadığını söyledi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN LAVROV'A: SAVAŞI DURDURUN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü.

Görüşmede Ukrayna'daki son durum ele alındı.

Görüşmede Çavuşoğlu, askeri gerginliğin daha da tırmanmasının kimseye faydasının olmadığını vurgulayarak, askeri operasyonların durdurulması çağrısında bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, ayrıca arzu edilmesi halinde Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleştirilebilecek müzakerelere Türkiye'nin ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu yineledi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Liderlerin görüşmelerinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Mirziyoyev ve Aliyev, Erdoğan'ın doğum gününü de tebrik etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 118
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye karsimamali bosnaya saldiri olurken nato avrupa patlamis misir la Television önünde seyretti bu türkiyenin savasi degil
    Cevapla
  • Aldım sazı elime 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye burda İngiliz ve yahudi taktiği uygulamalı. Etliye sütlüye karışmadan tavşan kaç, tilki tut, en iyisi bu değil mi.
    Cevapla
  • Komedyen yahudi 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye çok itidalli davranması lazım. ABD, AB, Çin, Rusya işimize gelmediği gibi Ukrayna’da bizden değil. Bakın zekensky yahudi olmasına karşın İsrail’den ses yok, biz neden hemen burnumuzu sokuyoruz.
    Cevapla
  • derin devlet 2 yıl önce Şikayet Et
    ne bastırması. kaysei pastırması olabilir. rusya abd anlaşmış. arkasında ÇİN.bir kaç güne kadar savaş biter.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlaştıları ortada Ukrayna kesin nükleer silah yapmaya karar verdi Ukrayna'da ki ABD casusları aynen Türkiye de sözde fetöcü casuslar ı olduğu gibi bunlar ABD ye bildirdi ABD de sessizce Rusya'yı devreye soktu dombasmı domra mı onu bahane ederek dikkat ederseniz ilk Çernobile nükleer santrali ele geçirdi
    Cevapla
  • Salih van 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisss bir talimat ver belediyelere illerdeki traktorleri kiralasinlar vatandasin tarlalarini sursun ucretsiz ekilmeyen toprak kalmasin turkiyede tarim kalkinma yili olsun bu yil amerikanin emperyalistlere karsi tek vucut
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!