Putin'den muhalif Rus medyasına Ukrayna uyarısı: İşgal demeyeceksiniz

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Rusya'nın Ukrayna işgalini "istila ve savaş ilanı" olarak yazan bir dizi medya kuruluşuna erişimlerinin kısıtlanabileceği uyarısı gönderdiğini duyurdu.

GİRİŞ 26.02.2022 13:42 GÜNCELLEME 26.02.2022 14:46
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Roskomnadzor'dan yapılan yazılı açıklamada, Eho Moskvy, İnoSMİ, Mediazona, New Times, Dojd, Svobodnaya Pressa, Krım.Realii, Novaya Gazeta, Jurnalist ve Lenizdat gibi haber kaynaklarına yanlış bilgi yayma gerekçesiyle erişim kısıtlaması uyarısının yapıldığı belirtildi.

ERİŞİMLERİNİ KISITLAMAKLA TEHDİT ETTİLER

Açıklamada, "Adı geçen kaynaklarda, güvenilir mesajlar kisvesi altında, Rus ordusunun eylemleri sonucunda Ukrayna şehirlerinin bombalanması ve sivillerin ölümü hakkında bunun yanı sıra sürdürülen operasyonun bir saldırı, istila veya savaş ilanı olduğuna dair kamuoyuna yanlış bilgiler aktarılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Söz konusu haber kaynaklarındaki yanlış bilgilerin silinmemesi durumunda erişimlerine kısıtlama getirilebileceği uyarısının gönderildiği kaydedilen açıklamada, "Roskomnadzor, ayrıca listedeki medya kuruluşlarına yönelik güvenli olmayan kamuya açık önemli bilgileri yayma gerekçesiyle idari soruşturma başlatmıştır" denildi.

Rusya'nın "Nowaja Gazeta" gazetesi, Rusça ve Ukraynaca "Rusya, Ukrayna'yı bombalıyor" manşeti atmış, "Sowjetskaja Sport" gazetesi de siyah sayfa üzerine "Futbol için zaman yok" manşeti atarak Ukrayna işgaline itiraz etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle katılıyorum chp diktatör görsün
    Cevapla
  • yk. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki pkk destekcisi medyayada aynisini yapmak lazim bunlar başka dilden anlamaz
    Cevapla
  • Kul hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin acımasız bir diktatör olduğunu bu saldırıyla tescilledi.
    Cevapla
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    DİKTATÖR PUTIN İŞGALCİ RUS AYISI.DUNYADA bir tek ülke VAR İŞGAL ve DİKTATÖRLÜK yapmayan Sayın cumhurbaşkanım RECEP TAYYİP ERDOĞAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI TÜRK MİLLETİ NECİP BİR MİLLET DIR rus ayısı seni gel çanakkaleyede gör oraya senin ağa babalarını gömdük
    Cevapla
  • Erğ 2 yıl önce Şikayet Et
    Askerlerin çoğuda rus değildir, daha önce kontrolün altındaki ülkelerden devşirmedir,askerler ölmüş umurunda mı, potin bu savaş senide zalim olarak tarihe gömecek aynı dedelerin Stalin ve Lenin gibi.
    Cevapla
  • Anti Arap 2 yıl önce Şikayet Et
    Çeçenler orda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz
Benzin ve motorine indirim geliyor