NATO'dan Rusya açıklaması: Tarihimizde ilk kez Mukabele Kuvveti'ni aktif ediyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Putin barışı yok etti. Belarus işgale yardım ediyor. Ukrayna'nın yanındayız. NATO bir savunma ittifakıdır. Rusya ile savaş niyetimiz yok" dedi.

GİRİŞ 01.03.2022 13:34 GÜNCELLEME 01.03.2022 14:29
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya'daki NATO üssünde Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ilşe birlikte basın toplantısı düzenledi.

"Putin barışı yok ettti. Belarus işgale yardım ediyor. Ukrayna'nın yanındayız" diyen Stoltenberg, "NATO bir savunma ittifakıdır ve topaklarımızı sonuna kadar müdafaa edeceğiz. Rusya ile savaş niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Ukrayna'da çatışmanın tarafı olmayacaklarını, asker göndermeyeceklerini ve Ukrayna hava sahasında uçaklarını uçurmayacaklarını söyledi.

Stoltenberg, "Bugün, tarihimizde ilk kez NATO Mukabele Kuvveti'ni aktif hale getiriyoruz" dedi.

Duda ise, "Ukrayna'ya herhangi bir savaş uçağı veya uçak göndermeyeceğiz, çünkü bu askeri müdahalenin önünü açar" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 143
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaş suçu değil mi bu kafar madum insanın üzerinde her tüelü savaş aletini kullanmadı nükleerle tehdit Rusya bir kişinin sözüne mi bakıyor anneler kadınlar çocuklar sokaklara meydanlara dökülmeli Rusya dahil her ülkede
    Cevapla
  • 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman geç kaldınız Müslüman halk olsaydı tepesine biner bütün kaynaklarını sömürürdünüz
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Mukabele Kuvveti'aktiv yapsan ne yazar halen bla bla SIKIYSA "Icraaat" ini yap SIKIYORSA
    Cevapla
  • Sesleniş 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd'yi güden gücün yahudi olduğunu bilmeli ve bütün bu oyunların Melhame-i Kübra (hadislerde geçen Müslüman yahudi savaşı), Türk birliği, Geliştirilen savaş teknolojileri ve Palazlanan Türkiye ile ilgili olduğunu anlamalı, olaya tepeden bakıldığında ise Türkiye'nin hilal şeklinde batıdan kuşatıldığını görmeli.
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan.. Hurafeci..
    Cevapla
  • hasoli 2 yıl önce Şikayet Et
    abd rusya ve ab uzaydan geldi insanligi yok etmek istiyor insan olan canakiyarmi dun yanin neresinde savas varsa bunlarin silahlari var eyyyy insan oglu uzaylilara karsi direnin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor