Son dakika: Rus ordusu, Harkiv’i vurmaya devam ediyor

Son dakika: Rusya Ukrayna savaşının 6. gününde Rus ordusunun Harkiv’e yönelik saldırıları devam ediyor.

GİRİŞ 01.03.2022 23:27 GÜNCELLEME 02.03.2022 03:35
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Rusya’nın en önemli hedeflerinden biri olan Harkiv gece gündüz bombardımana tutuluyor. Akşam saatlerinde düzenlenen bombardıman geceyi gündüze çevirdi. Harkiv Valisi Aleg Sinegubov yaptığı açıklamada, Rusya’nın savaş suçu işlediğini ifade ederek, "Bugün roketler şehrin merkezindeki hastaneye ve üniversiteye düştü. Sivil insanlar eczaneye, markete gidiyorlardı. Aralarında çocuklarında olduğu siviller hayatını kaybetti” dedi.

Hava saldırısında çok katlı binaların da zarar gördüğünü aktaran Sinegubov, “Hala birçok insan yığınların altında. Bu tarz hareketler savaş suçudur ve en sert şekilde cezalandırılmalıdır. İnsan hayatı en değerli şeydir. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Barışı getireceğiz" dedi.

KİEV'DE BÜYÜK PATLAMA SESLERİ DUYULDU

Rusya Savunma Bakanlığının Kiev'de Ukrayna istihbaratına, merkezleri vuracağını duyurmasının ardından akşam saatlerinde kentte büyük patlama sesleri duyuldu. Ukraynalı yetkililer, nerelerin hedef alındığını açıklamadı.

Bu arada şehir merkezindeki Bağımsızlık Meydanı'na kumlar dökülürken metal, ahşap ve eski otomobil lastiklerinden barikatlar oluşturulmaya başlandı.

Sokağa çıkma saatleri dışında da sessiz olan başkentte dışarıda ağırlıklı olarak alışverişe çıkanlar görülüyor. Sivillerden oluşan Bölgesel Savunma Güçleri üyeleri de kontrol noktalarında nöbet tutuyor.

HARKİV'DE TANK OKULU VURULDU 

Öte yandan Rusya'nın, Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkiv'e yönelik saldırıları da sürüyor. Rus güçlerinin dün şehre düzenlediği roket saldırılarında en az 10 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşenko, akşam saatlerinde kentteki tank okulunun vurulduğunu bildirdi. Geraşenko'nun Telegram uygulamasında paylaştığı görüntüde, gökyüzüne alevlerin yükseldiği görüldü.

Slovenya'nın Harkiv'deki konsolosluğunun Rusya'nın saldırısında yıkıldığı belirtildi. Slovenya Dışişleri Bakanlığı, Twitter hesabından yapılan açıklamada saldırı kınanırken olayda hiçbir çalışanın yaralanmadığı bildirildi.

SABAH SAATLERİNDE DÜZENLENEN SALDIRIDA 10 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Gerashchenko, Rusya tarafından sabah saatlerinde Harkiv’e düzenlenen saldırılarda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 35'den fazla kişinin ise yaraladığını açıklamıştı.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 82
  • S.uysal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar lanet bir ülke ve millet olamaz savaşın bile bir hukuku vardır.Savaşın bu hali Rus korkaklığını gösteriyor.Taş üstünde taş bırakma omuz üstünde baş bırakma itaat ettirmek için her canlıyı yok et...
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin cek askerini ukraineden
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Çıkar ve güç mücadelesinde din,ırk insanlık önemi yok liderler için herşey para ve güç iradesidir.Farkında değil misiniz bir tarafta Ruslar savaşla gücünü ispatlama peşinde Abd ve Avrupa ise ekonomi yaptırımlarla para gücünü ispatlamakta.Bize barbar diyenler utansın Türkiye herzaman hak ve adaleti için mücadele vermiştir.Para ve gücünüde herzaman insanlığın iyiliğine ve mazlumlara kullanmıştır.Şuan ülkemizde 5 milyondan fazla savaşta mağdur kalan insan var biz bu insanları savaşta ölüme terk etmedik sahip çıktık lakin avrupa parasını insanlığa degil savaşın daha da şiddetlenmesi için kullanmakta aç şu sınırları ukranyadaki sivil insanlar tahliye edilsin derhal!!!
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hava saldırılarına dayanaz Ukrayna.. Allah mazlumları ve masumları korusun..
    Cevapla
  • Osmanlı1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en tehlikeli iki lanetlisi Yahudiler ve İngilizler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz