Kızılay’dan Ukrayna'ya insani yardım malzemesi desteği

Ukrayna'ya insani yardım malzemesi götüren Kızılay ekibi, Kiev'den trenle tahliye edilen Türklerin geçtiği Çernivtsi İstasyonu önünde vatandaşlara çay ve yiyecek ikram etti.

Kızılay’dan Ukrayna'ya insani yardım malzemesi desteği
Kızılay’dan Ukrayna'ya insani yardım malzemesi desteği
GİRİŞ 02.03.2022 17:05 GÜNCELLEME 02.03.2022 17:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya'nın saldırısı nedeniyle Ukrayna'daki mağdurlar için harekete geçen Kızılay öncü ekibi, 5 tır insani yardım malzemesi ile geldikleri Romanya ile Ukrayna sınırındaki Çernivtsi'de konuşlandı.

Kiev'den dün kalkan ve yaklaşık bin kişiyi taşıyan trenin Çernivtsi'ye varmasıyla birlikte Türk vatandaşlarına Romanya'ya doğru yola çıkmadan önce Kızılay tarafından gıda desteği sağlandı.

Ekipler sadece Türklere değil, ihtiyacı olan tüm mağdurlara ikramda bulundu. Trenle istasyona ulaşan Türk vatandaşları da Kiev’de yaşanan insani krizi Kızılay ekipleri ile paylaştı.

MOBİL İKRAM ARACI KURDUK

Kızılay Ukrayna İnsani Yardım Ekip Başkanı Abdullah Kaya, "Türk vatandaşlarımızın bu soğukta kendilerini iyi hissedebilmeleri adına mobil ikram aracımızı kurduk. Amacımız acil beslenme ihtiyaçlarına karşılık vermek adına buraya geldiklerinde sıcak çay, bisküvi ve meyve suyu ikramında bulunmaktır" dedi.

İKİNCİ KONVOY BU HAFTA YOLA ÇIKACAK

Kızılay bu hafta içinde de ikinci bir yardım konvoyunu Ukrayna’ya doğru yola çıkartacak. Yeni konvoy ağırlıklı olarak gıda ve sağlık malzemelerinden oluşacak.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukranya ya arkanızdayız diye gaz verenler yardım etsin. Ingiltere Amerika, AB Nato..
    Cevapla
  • ...... 2 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılara yağdırıyor devletimiz helal olsun ne diyebiliriz ki
    Cevapla
  • Kerim 2 yıl önce Şikayet Et
    Okuduğunu anlamadın mı?tahliye edilen Türkler için ikram aracı kurulmuş ,orada ihtiyacı olan yabancılara da ikram edeyor,hem zorda olana kızılay yardım ediyor Türk insanının insani yardımı rahatsızmı oldun.Komşusu ac iken tok yatan bizden değildir diyen bir inancın sahibi değilmisin?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım