Kırım Tatarları lideri Kırımoğlu: Kiev düşmeyecek

Kırım Tatarları lideri Abdülcemil Kırımoğlu, “Kiev düşmeyecek. İçeri girerlerse Kiev onlara mezar olacak” dedi. Rusya’nın infaz listelerini de doğrulayan Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi üyelerinin ilk sıralarda olduğunu söyledi.

Kırım Tatarları lideri Kırımoğlu: Kiev düşmeyecek
Kırım Tatarları lideri Kırımoğlu: Kiev düşmeyecek
GİRİŞ 06.03.2022 08:15 GÜNCELLEME 06.03.2022 08:30
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Kırım Tatar Türk halkının lideri Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna’da yaşanan gelişmelerle ilgili Yeni Şafak’a özel açıklamalarda bulundu.

usya’nın saldırı planlarının Ukrayna istihbaratınca önceden bilindiğini belirten Kırımoğlu, Rusya’nın işgal sürecinin 2014’teki gibi olacağını zannettiğini vurguladı: “2014’te askerimiz yoktu. Ordumuz zayıftı. İstihbarat, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ofisi ve içişleri bakanlığı dahil devlet kurumlarında çalışanların yüzde 30’u Rus ajanıydı. Buralar temizlendi, ondan sonra Ukrayna ve ordu toparlandı. Hala ajanlar var ama etkili değiller.”

BÜYÜK DİRENİŞ VAR

Kırımoğlu, Ukrayna’da Rus işgaline karşı büyük bir direniş olduğunu ifade etti: “Kiev düşmeyecek. İçeri girerlerse Kiev onlara mezar olacak. Ukrayna Savunma Bakanı müzakerelerde Rus heyetine de bunu söyledi. Direnişe katılmak isteyenlere 18 bin silah dağıtılması planlanıyordu. Ancak yoğun talep üzerine 400 bin dağıttık. ‘Eğer işgale kalkışırsanız, size her pencereden ateş açılacak bunu bilin’ denildi. Kiev’de hava böyle. Ağırlıkla Rusça konuşan bölgelerde çiçeklerle karşılanacaklarını sanıyorlardı. Oralarda bile direnç var. Kiev’i ele geçirseler bile Ruslar bu savaşı kaybetti.”

ZORLA CEPHEYE SÜRÜYOR

Rusların Kırım Tatarlarına baskı uyguladığını, savaşta cepheye sürmek için gençleri askere almak istediğini dile getiren Kırımoğlu, “Bu saldırı başladıktan sonra Kırım Tatarlarının ve aktivistlerinin evlerine gelip tehdit ettiler. Biz de ‘Askere gitmeyin. Ukrayna topraklarına girerseniz ya katil olacaksınız ya da ceset’ diyoruz” ifadelerini kullandı. Kırım Tatarları olarak mücadeleye devam edeceklerini belirten Kırımoğlu, savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen soydaşların Edirne ve İstanbul’a yerleştirildiği bilgisini verdi.

İNFAZ LİSTELERİ DOĞRU

Rusya’nın infaz listelerini doğrulayan Kırımoğlu, “O listeler bize de geldi. Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri ilk sıralarda. Bazı arkadaşlarımız çalışmalar için değişik bölgelere gitti ancak onlardan kaçmak gibi bir niyetimiz yok” diye konuştu. Dünyanın dört bir yanından savaşmak için Ukrayna’ya gelenler olduğunu söyleyen Kırımoğlu, şunları kaydetti: “Esas olarak etnik Ukraynalılar ve Çeçenlerden katılmak isteyenler oluyor. Aralarında provokasyona imza atacaklar sızmasın diye istihbaratımız isimleri tek tek kontrol ediyor. Gelip gelmeyeceklerine onlar karar veriyor.”

Rus yayın organlarının dezenformasyona imza attığını da ifade eden Kırımoğlu, Türkiye’den buna sınır getirmesini istedi.

EN GÜVENİLİR ÜLKE TÜRKİYE

Türkiye’nin toprak bütünlüğü vurgusunun Ukraynalıları sevindirdiğini ifade eden Kırımoğlu şöyle konuştu: “Ben Ukrayna’da siyaset adamlarıyla konuşuyorum. ‘Bu müttefiklerimiz arasında en güvenilir olanı Türkiye’ diyorlar. Erdoğan’ı çok seviyorlar. Geçtiğimiz hafta Zelenski ile telefonla görüştük. Morali yüksek ve Türkiye ile ilişkileri daha da geliştirmek istediğini söyledi.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 50
  • Ank.06 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun Kırım'lıTürk kardeşlerimizin,inşallah emperyalist hitler kafalı rusya yenilir ve dağılır.
    Cevapla
  • Yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski nin Ukrayna da ki bir günü ne camlara sebep oluyor
    Cevapla
  • enver 2 yıl önce Şikayet Et
    bugünkü ukrayna olaylarını gözlemlediğimiz zaman kırım'ın geçmişini de yeniden incelemek gerekir. kırım'da aynı ukrayna gibi geleceğini hazırlamıştır. anlaşmazlık nedir? Sn. abdulcelil beyi incelemek lazım.!
    Cevapla
  • Güzel 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukrayna ikisinde müslüman askerleri kullanıp kırım tatarla Çeçenleri Ukraynalılar kaçtılar planları tıkır tıkır işliyor abdveab silahları da Ukrayna kılıfı ile PKK lilara Ukrayna üzerinden verildi türk ordusu na karşı kullanılmak üzere Suriye'den PKK lilar Ukrayna'ya savaşma kılıfı altında taşındı amaçları Ukrayna'da ki füzeleri Suriye'ye taşıyıp turksilahli kuvvetlerine karşı kullanılmak derhal önlem alınmalı Allah ordumuzun milletimizin yar ve yardımcısı olsun amin
    Cevapla
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    kırım bizim kırmızı çizgimizdir. ukraynanın toprak bütünlüğünü de bu yüzden tanıyoruz. kırım ukraynada olduğu sürece kendi iç işlerinde serbest olacak ve kırım tatarı kardaşlarımız da yüzelli sene sonra belki rahat edecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor