İsrail F-35'inden İran İHA'larına önleme: F-35'lerin ilk operasyonel İHA müdahalesi

İsrail Hava Kuvvetleri'ne (IAF) ait F-35I Adir savaş uçaklarının, geçtiğimiz yıl İran'dan fırlatılan iki adet insansız hava aracını (İHA) önlediği açıklandı. İsrail cephesi, İHA'ların önleme tarihine dair bilgi vermedi.

İsrail F-35'inden İran İHA'larına önleme: F-35'lerin ilk operasyonel İHA müdahalesi
İsrail F-35'inden İran İHA'larına önleme: F-35'lerin ilk operasyonel İHA müdahalesi
GİRİŞ 07.03.2022 06:08 GÜNCELLEME 08.03.2022 05:57
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İsrail Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, "Mart 2021'de IAF F-35I Adir savaş uçakları, İsrail topraklarına doğru fırlatılan iki İran İHA'sını başarıyla durdurdu. Böylelikle bir F-35 tarafından dünyanın ilk operasyonel İHA müdahalesi gerçekleştirildi" ifadelerine yer verildi.

İsrail Hava Kuvvetleri'nin açıklamasında, İran'a ait İHA'ların tipine ve bahsi geçen İHA'ların nasıl önlendiğine dair bir bilgi yer almadı. İran İHA'larının, F-35'ler tarafından vurulduğu veyahut F-35'lerin manevrası sonucunda kırıma uğradıkları üzerinde duruluyor. Yine elektronik harp de ihtimaller arasında bulunuyor.

IAF envanterinde yaklaşık 30 adet F-35I Adir savaş uçağı bulunuyor.

İSRAİL'E ÖZEL OLAN F-35I ADİR NEDİR?

F-35I Adir, temel olarak F-35A'ya (Türkiye'nin de tedarik ettiği model) benzemekle birlikte, İsrail'e özel bazı farklılıklar içeriyor. İsrail'in kendi şartnamelerine göre tasarlanan "F-35I Adir" uçakları, F-35'in bir başka versiyonu olabilecek nitelikte. Zira ABD, İngiltere dahil kimseye hak tanımadığı kaynak koduna tam erişim izni sayesinde kendi üretimi mühimmatların entegrasyonunu tamamlamaya başladı.

Bununla beraber İsrail, motor ve kritik parçalar dahil olmak üzere uçağın bakımını kendi ülke sınırları içerisinde yapmak için ABD'den güvence alan tek ülke konumunda bulunuyor.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
YORUMLAR 35
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Uçan kale F-35. SİHA’lar zaten savaş uçaklarının muadili değil
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail dünyada mesrubir devlett olmamasına rağmen. Halen savaşlara istediği şekilde müdahale etmesine rağmen bu terör devletine dünyadan ambargo uygulayan ülke neredeyse yok gibi. Peki neden çünkü ABD filistini ve bu coğrafyayı kendi istedikleri gibi büyütmek için herturlu destegi fazlasıyla vererek burada yeni bir ABD devletini müslüman devletleri yok ederek kurmak amacindalar. Buna ulaşınca dünyada kendilerine karşı hiçbir güç kalmayacak.
    Cevapla
  • kirşehirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalanci yahudi f35 reklami yapiyor bekleyibde görün türkün gücünü cok az kaldi daş catlasa iki sene sonra türkiyeye diz cöeceksiniz
    Cevapla
  • Doğrusu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sallıyorlar inanmayın, daha öncede yok demir kubbe şöyle yok böyle dediler, Gazze'den atılan el yapımı basit füzeleri bile tam engelleyemedi, birçoğu hedefe ulaştı. İsrail dediğin korku imparatorluğu, yalan dolan üzerine işini hallediyor.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    kendi uçaklarımıza devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF Başkan Yardımcısı, Şimşek ile fotoğraf paylaştı
Türkler 800 milyar doların peşinde! Erdoğan'dan haber bekliyorlar